El polèmic projecte de Sa Guarda s’atura i també arriba als tribunals

0
948

La paralització dels treballs s’ha executat perquè faltaria un pou per abastir d’aigua la futura urbanització


El Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Figueres ha obert diligències prèvies per investigar si s’han comès delictes en l’inici de les obres a la urbanització Sa Guarda de Cadaqués. Segons fonts judicials, l’origen d’aquesta investigació és una denúncia interposada per un particular contra l’Ajuntament i la promotora per delictes d’ordenació del territori i prevaricació urbanística. En paral·lel, Amics de la Natura de Cadaqués, sota el paraigua de la plataforma SOS Costa Brava, va portar el cas a la fiscalia especialitzada en medi ambient de Girona, que hi va veure indicis de delicte i també demana al jutjat que investigui.

Precisament aquest dijous l’Ajuntament de Cadaqués va aturar les obres, una decisió que els ecologistes celebren però subratllen que arriba «tard» i després de mesos d’inacció. L’alcalde en funcions, Josep Lloret, va explicar que abans de les eleccions van aprovar revisar d’ofici l’actuació arran de la petició d’Urbanisme del març i dels informes dels tècnics municipals que així ho recomanaven.

El motiu principal de l’aturada és que en el projecte aprovat l’any 2013 no es preveu la construcció d’un pou per abastir d’aigua la urbanització. Lloret va explicar que ara la promotora haurà d’aportar la documentació requerida però serà la comissió jurídica d’Urbanisme qui decidirà si hi ha causes de nul·litat de ple dret o si bé és un cas anul·lable. En la segona opció només caldria aportar els canvis que es demanessin perquè el projecte es reprengués. Si Urbanisme es pronuncia anul·lant de ple dret, ja és més difícil que la urbanització acabi sent una realitat.

La petició no només la va fer Urbanisme. Darrere també hi ha l’entitat SOS Costa Brava, que va demanar la revisió d’ofici del projecte i del pla parcial i també un expedient per aturar els treballs. D’altra banda, els promotors del projecte van defensar que havien reduït els habitatges a la meitat per reduir l’impacte en el medi.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li