El ple de Palau-saverdera aprova l’enderroc dels apartaments il·legals del Sun Village

0
1122

El ple de l’Ajuntament de Palau-saverdera ha aprovat amb els sis vots favorables de CiU, a l’equip de govern, i l’abstenció dels tres regidors d’Unitat per Palau (UP) continuar amb el procediment d’enderroc dels dos edificis del complex Sun Village. L’alcalde del municipi, Narcís Deusedas, ha justificat aquest vot favorable dient que ‘es veien obligats per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)’ tot i que ha insistit que continuarà ‘lluitant’ per trobar una solució favorable als 41 veïns dels immobles. Així, l’equip de govern ha presentat un recurs de súplica que encara no ha estat contestat i que podria retardar dos mesos la data màxim per l’enderroc.

Durant el debat del desè punt de l’ordre del dia que feia referència a l’aprovació de la continuació del procediment de l’enderroc dels dos pisos del Sun Village, l’alcalde de Palau-saverdera, ha dirigit dures paraules al cap de l’oposició, Miquel Alsina, a qui ha acusat de ‘polititzar’ l’assumpte i utilitzar ‘el problema d’aquests veïns’ per aconseguir l’alcaldia. També l’ha acusat de ‘posar pals a les rodes’ i de només demanar la dimissió de l’alcalde i de no aportar cap proposta. Deusedas no ha dubtat de responsabilitzar als tres regidors d’Unitat per Palau de la situació que pateixen les 41 famílies que veuen com una sentència ferma del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) obliga a enderrocar els seus habitatges dels dos blocs del complex Sun Village de la urbanització Isaac de Palau-saverdera (Alt Empordà), al novembre, tot i que aquesta data es podria endarrerir dos mesos pel recurs de súplica que ha presentat l’Ajuntament al Tribunal.

Deusedas els ha acusat de ser demagogs i de dir falsedats quan lamenten l’enderroc del Sun Village públicament però després defensen que es faci. ‘Sou culpables i no em cansaré mai de dir-ho perquè no heu fet res per ajudar, al contrari. He demanat sempre comprensió i que tots remessin junts i no heu fet res d’això’, ha dit. Deusedas feia referència a una reunió del 25 de juliol passat amb els advocats on aquests pretenien explicar les opcions per solucionar el problema i l’equip de govern va proposar que els dos partits firmessin un document de recolzament però l’oposició s’hi va negar.

L’alcalde ha titllat la situació de ‘molt delicada’ tant ‘pels veïns que si s’enderroca dormiran al carrer com del poble i de l’alcalde’. Així, Deusedas ha lamentat la situació que pateixen aquestes famílies i ha justificat el seu vot favorable al·legant la sentència del Tribunal Superior que obliga a l’enderroc de les cases en un termini de cinc mesos a partir que l’Ajuntament tingui coneixement i que el seu cost vagi a càrrec del consistori. En cas de retardar l’execució, es podria multar de 400 euros si es passa vint dies, 800 euros vint dies més i 1.200 euros vint dies més. A més podria ser acusat de desobediència a l’autoritat.

Per la seva part, la intervenció del cap de l’oposició, Miquel Alsina, ha estat molt més moderada i s’ha limitat a lamentar la situació que pateixen la quarantena de veïns, dels que ha dit que havien estat ‘maltractats’ i no ‘havien rebut el tracte que es mereixien’. Alsina ha dit que el seu grup mai ‘en cap moment havia manifestat la seva voluntat o desig’ que es fes l’enderroc i que en tot cas es solidaritzaven amb els afectats. També ha acusat a l’alcalde de no saber arribar a un acord que deixés sense efecte la sentència d’enderroc i ha demanat indemnitzacions als veïns en cas que s’enderroquin les seves cases, que es legalitzin els edificis i la dimissió de l’alcalde. ‘Cal que assumeixi la responsabilitat’, ha dit.

Al ple hi ha assistit una catorzena de veïns afectats. Una d’ells, Patrícia Barbera, s’ha aixecat consternada per la votació i molt afectada ja que en el seu cas li enderrocaran un àtic de 180 m2 que li va costar 360.000 euros. La veïna ha lamentat l’escàs paper de l’oposició i la negativa dels seus regidors a signar un document proposat per l’equip de govern per unir forces per solucionar la situació.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li