El planter local triomfa en els Wind Games

0
1321

El competidor de Benidorm, César Rico, s’ha convertit en el volador més ràpid del món


 

La cinquena edició del campionat internacional de vol indoor Wind Games no només ha evidenciat que el Túnel del Vent d’Empuriabrava és l’epicentre d’aquesta disciplina a escala mundial, sinó que també ha consolidat el planter de voladors del túnel empordanès com un dels més prolífics de l’actualitat.

L’actuació més destacada dels voladors amfitrions la va segellar l’atleta de Benidorm César Rico, qui dissabte es va proclamar el volador més ràpid del món després d’imposar-se a la disciplina de velocitat Solo Speed al polonès Andrzej Soltyk per només tres segons.

La de Rico, però, no va ser l’única actuació rellevant del planter de l’equip Windoor. En aquest sentit, també van destacar els equips Windoor Vengadores (César Rico, Dani Gallego, Josh O’Donoghue i Luke Warren) i Windoor Fighters (Eliot Pothet, Lewis Hard, Álex González i Raphaël Coudray), que van guanyar l’or i la plata, respectivament, en la categoria de velocitat per equips 4 Way Speed.

A més, en vol dinàmic van triomfar els locals Windoor DC (César Rico i Dani Gallego), que van pujar al calaix més alt del podi en 2 Way Dynamic, mentre que la dupla del Windoor GB (Josh O’Donoghue i Luke Warren) es va endur la plata.

Pel que fa a la resta de resultats, Hayabusa va vèncer en la categoria de vol relatiu FS Open; Weembi French Girls va guanyar en la divisió femenina; SkyRiders van regnar en 4Way VFS; Kyra Poh es va imposar en Solo Freestyle; Lukas Laki va ser el vencedor en Junior Freestyle; els Nemesis van guanyar en 4 Way Speed i Vipers va fer el mateix en 2 Way Dynamic. D’altra banda, la jove Amy Watson no va tenir rival en la nova categoria Junior Freestyle.

A la competició hi han participat aquest any més de 200 voladors repartits en un total de 85 equips d’arreu del món.

FOCUS MEDIÀTIC. En aquesta edició, més de dos milions de persones han seguit des de les xarxes socials les diferents competicions de vol dels Wind Games. Un bon reclam, aquest, de cara a l’objectiu d’assolir que aquesta modalitat esdevingui un esport olímpic pels Jocs de París 2024, una petició que estudia desenvolupar el Comitè Olímpic Francès.

CAMPIONAT DE PARACAIGUDISME. Paral·lelament als Wind Games, les instal·lacions alt-empordaneses també van acollir, per segon any consecutiu, l’estatal de paracaigudisme. En aquest cas, els equips Papea, Barak i Papea van entrar a formar part de la selecció que representarà Espanya en l’Europeu de Voss, després d’imposar-se en el Campionat de Paracaigudisme Indoor.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li