El planter del trail creix a la comarca

0
1130

L’Escoleta Trail Running Cap de Creus inicia la temporada amb una nova seu formativa a la Selva de Mar


Una temporada mĂ©s, l’Escoleta Trail Running Cap de Creus continua evidenciant la seva progressiĂł. El club afronta aquest curs amb optimisme, «convençuts que serĂ  la millor temporada de la histĂČria», i aixĂČ es fa palĂšs amb el nombre existent d’escoletes formatives: a les ja conegudes de VilajuĂŻga, Llançà, Navata, Roses i Llagostera s’hi afegeix la de Selva de Mar. «Preparem la temporada amb il·lusiĂł i ganes, esperem que aquest any sigui mĂ©s tranquil que el curs passat», explica el director tĂšcnic, Èric Torres, que tambĂ© apunta que el tret de sortida del nou curs esportiu tindrĂ  lloc el prĂČxim dilluns, 20 de setembre.

Torres tambĂ© parla del nou centre a Selva de Mar, del qual assenyala que Ă©s un projecte que ha sorgit de «l’oportunitat que un company nostre corredor de muntanya, resident fins ara a Barcelona, ha anat a viure juntament amb la famĂ­lia a Port de la Selva». En aquest cas, el centre, compartit entre aquesta localitat i el Port de la Selva, tindrĂ  la seu al recinte esportiu del BrascĂł Cap de Creus. «L’activitat a Selva de Mar tindrĂ  lloc els dimarts i dijous —de les 17 h a les 18:30 h—, i tenint en compte els habitants d’aquests dos nuclis no esperem tenir un gran volum de participaciĂł, ens conformem a tenir entre 8 i 12 nens, estaria mĂ©s que bĂ© i aixĂČ. De fet, la nostra voluntat no Ă©s tenir un gran volum de participants, sinĂł oferir un servei al poble basat en la natura, l’esport i la coneixença del medi», afegeix Torres.

UNA APOSTA FERMA. De la mateixa manera que l’objectiu de l’Escoleta Trail Running Cap de Creus no passa per assolir el mĂ xim nombre de joves esportistes en els seus centres, tampoc ho Ă©s el fet d’aconseguir un nombre determinats de seus. «Nosaltres no aspirem a tenir una escola a cada municipi, simplement valorem les oportunitats que van sortint: si hi ha un projecte interessant, perquĂš creiem que en pot sortir alguna cosa bonica i amb gent implicada, ho agafem», detalla Torres. «El que ens agrada Ă©s que hi hagi una xarxa d’escoles i de centres, i per tant de persones, famĂ­lies i alumnes, que sigui una xarxa ben feta i formi part d’un projecte conjunt. Al darrere hi ha d’haver els nostres valors: un equip d’entrenador de la nostra confiança, que creguin amb el volem fer i que sumin». A mĂ©s, el director tĂšcnic tambĂ© prioritza l’entorn i la importĂ ncia que tĂ© a l’hora d’aixoplugar projectes d’aquestes caracterĂ­stiques: «Tampoc podem fer una escola de trail running al mig d’una ciutat i que no hi hagi natura a tocar. Aquesta activitat s’ha de fer al medi natural: amb muntanyes, prats i boscos».

L’ENTRE CASTELLS. MĂ©s enllĂ  de l’escoleta, un dels altres grans projectes del club empordanĂšs Ă©s la cursa Entre Castells, absent darrerament a causa de la pandĂšmia de la covid-19. Tal com concreta Torres, la prova ja tĂ© data per a la prĂČxima ediciĂł: el març del 2022. «Esperem que sigui la data definitiva. Tenim ganes de poder celebrar ja l’ediciĂł del 2020, que a causa de la pandĂšmia vam haver de tallar en sec. Hem esperat a fer-ho perquĂš les condicions tampoc eren les mĂ©s idĂČnies: fer la cursa de qualsevol manera no era oportĂș perquĂš, primer de tot no Ă©s responsable ajuntar tanta gent en un mateix esdeveniment esportiu, i, en segon lloc, celebrar-la amb uns mĂ­nims i sense complir amb el que creiem que ha de ser l’Entre Castells, creiem que aixĂČ treu valor al que Ă©s el propi esdeveniment en si».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li