El planter del trail creix a la comarca

0
1028

L’Escoleta Trail Running Cap de Creus inicia la temporada amb una nova seu formativa a la Selva de Mar


Una temporada més, l’Escoleta Trail Running Cap de Creus continua evidenciant la seva progressió. El club afronta aquest curs amb optimisme, «convençuts que serà la millor temporada de la història», i això es fa palès amb el nombre existent d’escoletes formatives: a les ja conegudes de Vilajuïga, Llançà, Navata, Roses i Llagostera s’hi afegeix la de Selva de Mar. «Preparem la temporada amb il·lusió i ganes, esperem que aquest any sigui més tranquil que el curs passat», explica el director tècnic, Èric Torres, que també apunta que el tret de sortida del nou curs esportiu tindrà lloc el pròxim dilluns, 20 de setembre.

Torres també parla del nou centre a Selva de Mar, del qual assenyala que és un projecte que ha sorgit de «l’oportunitat que un company nostre corredor de muntanya, resident fins ara a Barcelona, ha anat a viure juntament amb la família a Port de la Selva». En aquest cas, el centre, compartit entre aquesta localitat i el Port de la Selva, tindrà la seu al recinte esportiu del Brascó Cap de Creus. «L’activitat a Selva de Mar tindrà lloc els dimarts i dijous —de les 17 h a les 18:30 h—, i tenint en compte els habitants d’aquests dos nuclis no esperem tenir un gran volum de participació, ens conformem a tenir entre 8 i 12 nens, estaria més que bé i això. De fet, la nostra voluntat no és tenir un gran volum de participants, sinó oferir un servei al poble basat en la natura, l’esport i la coneixença del medi», afegeix Torres.

UNA APOSTA FERMA. De la mateixa manera que l’objectiu de l’Escoleta Trail Running Cap de Creus no passa per assolir el màxim nombre de joves esportistes en els seus centres, tampoc ho és el fet d’aconseguir un nombre determinats de seus. «Nosaltres no aspirem a tenir una escola a cada municipi, simplement valorem les oportunitats que van sortint: si hi ha un projecte interessant, perquè creiem que en pot sortir alguna cosa bonica i amb gent implicada, ho agafem», detalla Torres. «El que ens agrada és que hi hagi una xarxa d’escoles i de centres, i per tant de persones, famílies i alumnes, que sigui una xarxa ben feta i formi part d’un projecte conjunt. Al darrere hi ha d’haver els nostres valors: un equip d’entrenador de la nostra confiança, que creguin amb el volem fer i que sumin». A més, el director tècnic també prioritza l’entorn i la importància que té a l’hora d’aixoplugar projectes d’aquestes característiques: «Tampoc podem fer una escola de trail running al mig d’una ciutat i que no hi hagi natura a tocar. Aquesta activitat s’ha de fer al medi natural: amb muntanyes, prats i boscos».

L’ENTRE CASTELLS. Més enllà de l’escoleta, un dels altres grans projectes del club empordanès és la cursa Entre Castells, absent darrerament a causa de la pandèmia de la covid-19. Tal com concreta Torres, la prova ja té data per a la pròxima edició: el març del 2022. «Esperem que sigui la data definitiva. Tenim ganes de poder celebrar ja l’edició del 2020, que a causa de la pandèmia vam haver de tallar en sec. Hem esperat a fer-ho perquè les condicions tampoc eren les més idònies: fer la cursa de qualsevol manera no era oportú perquè, primer de tot no és responsable ajuntar tanta gent en un mateix esdeveniment esportiu, i, en segon lloc, celebrar-la amb uns mínims i sense complir amb el que creiem que ha de ser l’Entre Castells, creiem que això treu valor al que és el propi esdeveniment en si».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li