El Pla Okup’Alt 2015 formarà 37 joves que faran feines a una vintena de municipis

0
792

En Denis López és un castelloní que va deixar els estudis amb 15 anys, quan el van fer fora de l’institut. Després d’estar uns mesos sense fer res, a l’Espai Jove de Castelló d’Empúries li van oferir la possibilitat d’inscriure’s a un curs pràctic d’imatge i estètica personal i, com que la matèria li agradava, va acceptar. Per poder accedir al programa formatiu, però, abans va haver de superar un procés de selecció. Ara en Denis és un dels 37 joves que el 21 de gener van començar el Pla Okup’Alt, que enguany arriba a la cinquena edició. S’hi havien inscrit 103 persones, però s’ha hagut de fer una selecció i la resta d’aspirants s’han derivat a altres programes (com Joves per l’Ocupació i els cursos del SOC, entre d’altres).
L’Okup’Alt és un pla de formació professionalitzadora dirigit a joves d’entre 16 i 19 anys. Sota la coordinació del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, i amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat i de La Caixa, durant quatre mesos els nois reben formació i, paral·lelament, també els preparen per entrar més fàcilment a la vida laboral (els ensenyen com fer currículums i com comportar-se en una entrevista de feina, entre d’altres). “El que fem és preparar-los per la vida, per la professionalitat”, explica el conseller comarcal de Joventut, Pere Giró.
Enguany s’han ofert tres branques: la de tasques forestals (hi participen 13 joves), la de manteniment i pintura (12) i, com a gran novetat, la d’imatge i estètica personal (segons Giró, van decidir fer-lo perquè entre les noies el pla no tenia èxit). I la clau del programa és la gran importància del vessant pràctic. En aquest sentit, enguany tenen previst anar a fer tasques (sobretot forestals i de manteniment i pintura) a una vintena de municipis: Figueres, Lladó, Palau-saverdera, Llers, la Jonquera, Ventalló, Sant Miquel de Fluvià, Espolla, l’Armentera, Boadella, Portbou, Sant Climent Sescebes, Pontós, Avinyonet de Puigventós, el Port de la Selva, Roses, Cantallops, Cadaqués, Navata, Camallera i Albanyà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li