El PDeCAT no acceptarà una proposta que aparti Marta Felip

0
13268

El grup municipal d’ERC ha plantejat aquest cap de setmana un govern de caire social i independentista amb PDeCAT, ERC i la CUP sense Marta Felip


Des que aquest dissabte es va saber oficialment la proposta d’ERC per acabar amb la crisi política a l’Ajuntament de Figueres, s’han anat succeint les reaccions. Els republicans van plantejar un govern de caire social i independentista amb el PDeCAT, ERC i la CUP. La combinació inclouria apartar l’alcaldessa Marta Felip i també l’ex primer tinent d’alcalde del PSC, Pere Casellas, i l’exregidor de Promoció Econòmica, Manel Toro. Per als republicans, ells també són responsables, com Felip, de la crisi que pateix Figueres.

Des del PDeCAT, ahir mateix, es va advertir en un comunicat que no acceptaran cap proposta que suposi apartar l’actual alcaldessa, Marta Felip. Es recorda que Felip “va encapçalar la llista més votada”. El Partit Demòcrata també etziba que els sorprèn la proposta presentada per ERC de pacte amb la CUP perquè “es volen tirar endavant projectes de ciutat com la nova contractació del servei de neteja i recollida d’escombraries i el nou pavelló esportiu quan la CUP s’hi ha manifestat obertament en contra”. Per la seva banda, des de la Candidatura d’Unitat Popular, Lluís Armengol responia a la proposta d’ERC de la manera següent: “La CUP estudiarà detingudament la proposta d’ERC, encara que sigui, ara per ara, una simple manifestació d’intencions.”

ERC. En la compareixença dels tres regidors republicans dissabte, la portaveu, Agnès Lladó, va explicar que “durant les darreres tres setmanes (…) hem volgut fer un exercici de responsabilitat i no ens hem cansat de demanar diàleg i seny (…)”. Lladó afegia que de seny, “poc”, i de diàleg, “hem tingut la sensació que només se’ns buscava perquè aixequéssim les tres mans per aprovar el pressupost”.

UNIÓ. Els dos regidors d’Unió que varen deixar el govern de Marta Felip continuen demanant per a Figueres, “un govern fort, estable i coherent”. Manel Toro també recorda que ERC va demanar dissabte “que deixem els nostres càrrecs. Com vaig dir a Twitter és complicat, perquè ja ho hem fet fa dues setmanes”. Unió proposa redactar un acord i un full de ruta amb els temes principals de ciutat “posant-los per escrit i prioritzant-los, fins que els realitzem tots i cadascún d’aquests, aplicant-hi el finançament que permeten les finances municipals, 5 milions d’euros per any d’inversió, sense incrementar l’endeutament”. Manel Toro i Núria Galimany també insten el PDeCAT a fer “una seriosa reflexió del seu futur a Figueres”.

PSC. Els socialistes també aposten per un full de ruta comú per Figueres que passaria per un govern amb la màxima unitat, sense Marta Felip. El PSC adverteix que és un fet que “12 dels 21 regidors han demanat a Felip que deixi l’alcaldia”. D’altra banda, dissabte es van tancar les candidatures per liderar el PSC figuerenc. L’únic candidat ha estat l’actual primer secretari, Pere Casellas.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li