El PDeCAT aposta per Masquef i accelera les primàries per escollir l’alcaldable

0
1081

El PSC té la sensació que Marta Felip no marxarà abans de les eleccions i manté la proposta del govern de concentració


 

L’executiva del Partit Demòcrata a Figueres, reunida fa una setmana per analitzar la nova situació per la marxa de Marta Felip al govern de Torra, ha decidit obrir una ronda de contactes amb la resta de grups per veure com s’encara el que queda de mandat abans de les municipals del 2019. El PDeCAT, però, manté que la dimissió de Felip no és «imminent» perquè el càrrec d’alcaldessa és compatible i legal amb el de secretària general d’Empresa i Coneixement, la seva nova responsabilitat. Per això, la formació que governa a Figueres diu que «la voluntat és parlar i anar gestionant el dia a dia en els pròxims mesos».

Sí que és un fet que Marta Felip plega de diputada provincial i de la vicepresidència al Patronat de Turisme Girona-Costa Brava.

L’executiva del PDeCAT, mentrestant, ha decidit posar la directa i iniciar els tràmits per les primàries, que es faran al juliol. S’obre un període de temps en el qual es poden presentar altres candidatures. Els associats voten i també hi ha un cens de simpatitzants que es pronuncien. El candidat que per unanimitat proposa l’executiva del PDeCAT és Jordi Masquef. Tot i això, hi ha sospites que algun més es presentarà com a candidat o candidata a les primàries del mes vinent. En tot cas, aquesta candidatura haurà d’estar suficientment avalada per competir amb la de Masquef, que té ara mateix tot el suport del partit a escala local.

Pel que fa als grups municipals, tant Masquef com l’alcaldessa estan parlant, un per una banda i l’altre per l’altra, i explorant possibilitats.

FINS AL 2019. El PSC manté l’oferta de govern de concentració fins a les pròximes municipals. El seu portaveu, Pere Casellas, creu que això seria important i «ara es tracta que tots els grups anem parlant». Tot i això, el PSC treballa amb «la sensació que Marta Felip no marxarà i que es podria quedar fins gairebé el final del mandat».

Actualment el panorama que hi ha sobre la taula és el d’un primer tinent d’alcalde, Francesc Cruanyes, que ja s’ha ofert com a alcalde i un segon tinent d’alcalde, Jordi Masquef, que té el suport del partit que presideix a Figueres, el PDeCAT. Cruanyes, independent, té a favor que el reglament li donaria l’alcaldia directament, com a número dos de la llista més votada a les eleccions del 2015. Una dada més: el número 3 de la llista més votada és Manuel Toro, exUnió i ara regidor no adscrit.

Marta Felip va ser designada secretària general d’Empresa i Coneixement del govern de Quim Torra el dissabte 2 de juny. Des del primer moment va parlar d’un relleu amb tranquil·litat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li