El patrimoni immaterial de Roses

0
1199

El cicle Roses Patrimoni Viu, que va arrencar divendres passat i que s’allargarà fins al 27 d’octubre, té com objectiu posar en valor el patrimoni del municipi costaner


 

Una vintena d’activitats -visites, conferències i presentacions- per posar en valor el patrimoni de Roses. També el que és immaterial, de caràcter personal, vivencial. És l’objectiu del cicle Roses Patrimoni Viu, que va arrencar divendres passat i que s’allargarà fins al 27 d’octubre.

Aquest cap de setmana es va donar el tret de sortida amb la xerrada i exposició del rosinc Fèlix Bretón a Ca l’Anita, sota el nom «Punta Falconera: terra, aigua, aire i foc». Amb imatges i dibuixos, va mostrar el seu projecte de Centre d’Interpretació del Parc Natural de Cap de Creus, una proposta arquitectònica i paisatgística que interactua amb els búnquers de punta Falconera. L’endemà, Jaume Costa, nascut en una família amb una intensa vinculació amb el món del camp i l’agricultura, va oferir una visita comentada sobre eines del camp.

Després d’aquest inici, la programació continuarà durant un mes, amb propostes tan diverses com una conferència sobre Manuel de Perdrolo a càrrec de Sebastià Bennasar, el 5 d’octubre; una visita guiada al cementiri municipal, el dia 6; la projecció del documental Diàlegs amb el mar, de Maria Velasco, un dia després, o l’activitat «Locus amoenus», guiada per Antoni Abad, patró major de la confraria de Roses, prevista pel 13 d’octubre. S’han programat visites guiades a la Ciutadella i el Castell de la Trinitat, així com la presentació del llibre La gent gran de Roses.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li