El passeig Lluís Albert, zona de vianants

0
451

L’Ajuntament de l’Escala ha aprovat inicialment el projecte d’urbanització del passeig i la continuïtat a la millora del front marítim del nucli antic


Està previst que aquest hivern es comenci l’actuació per fer el paviment a un sol nivell al passeig Lluís Albert de l’Escala. Aquesta obra de millora farà que els vehicles puguin circular en els dos sentits entre l’avinguda Ave Maria i el carrer de la Casa Gran, però de manera regulada i controlada mitjançant càmeres. La intenció del consistori és que en aquesta zona només hi circulin les persones veïnes i els vehicles autoritzats. La resta de vehicles haurà de sortir pel mateix passeig. El projecte inclou una vintena de places d’aparcament de rotació ràpida, tot i que de més durada que la resta d’aparcaments d’aquesta mena que hi ha a la població —que són de 20 minuts— i també una zona de càrrega i descàrrega.

MÉS TAMARIUS. Un dels trets singulars del passeig escalenc és la filera de tamarius que hi habita. Des del consistori expliquen que també està previst crear una nova línia d’arbres davant les façanes dels habitatges d’aquesta zona. Cal saber que a l’Escala, els tamarius estan protegits dins el catàleg d’arbres i arbredes d’interès local.

1,6 MILIONS. El projecte també contempla la ordenació de possibles terrasses pels diferents establiments que hi ha en aquest tram. D’altra banda, la remodelació del passeig també té com a objectiu renovar i millorar les xarxes de serveis. Totes aquestes accions de millora i remodelació formen part del projecte que arriba als 1,6 milions d’euros i ha estat aprovat per unanimitat pel ple municipal. El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de l’Escala, Josep Bofill, declarava que «s’ha dissenyat una actuació que es prou polivalent perquè es puguin anar aplicant canvis en la gestió de l’espai sempre que es consideri necessari».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li