El Parc Sol insisteix en els problemes d’aparcament i demana zona verda, ja

0
1618

L’Ajuntament afirma que la petició dels veïns requereix primer un estudi tal com s’ha fet en altres zones de la ciutat


 

L’Associació de Veïns del Parc Sol està lluitant des de fa temps per millorar, entre altres coses, els problemes d’aparcament dels residents del barri. És per això que fa uns mesos va traslladar a la regidoria de Mobilitat el resultat d’una votació en què el 85% dels associats es va pronunciar a favor de la implantació d’una àrea d’estacionament regulat amb prioritat pels residents. És a dir, una zona verda als carrers de Marià Pujulà i de Joaquim Cusí i Fortunet.

Des d’aleshores han insistit que s’atengui a les seves peticions. El president de l’Associació de Veïns Parc Sol, Carles Modolell, diu que han parlat amb la regidoria de Mobilitat i amb Fisersa però les demandes veïnals estan encallades. Tot i que Fisersa ha explicat als veïns quin sistema se segueix a Figueres per implantar l’estacionament regulat, l’associació no està conforme i considera que «una zona verda depèn de les necessitats i problemàtiques concretes de cada barri». Modolell afegeix: «Estem en un entorn amb un gran nombre de serveis públics -hospital, sociosanitari, àrea esportiva i institut Deulofeu- i això ens obliga com a residents a anar a l’aparcament de la Pineda destinat als esdeveniments esportius». El vicepresident de l’Associació, Pau Bossa, detalla: «A les nits hem d’anar fins a la pineda a buscar els cotxes per poder-los aparcar al costat de casa». Bossa parla també d’un problema afegit: «Una desena de vehicles que es passen entre 15 o 20 dies aparcats al carrer perquè són clients d’un taller mecànic del barri».

TACA D’OLI. A Figueres a l’hora d’implantar zona d’aparcament regulat se segueix el sistema de taca d’oli partint del centre de la ciutat. Prèviament, s’han fet estudis per decidir, amb l’ajut dels veĂŻns, on s’implanta zona verda i la blava. Fonts municipals argumenten que «no es tracta nomĂ©s de posar tres parquĂ­metres i pintar lĂ­nies verdes, això s’ha de planificar i cal estudiar molt bĂ© la rotaciĂł dels aparcaments, la densitat d’habitatges i de vehicles, el nombre d’aparcaments en superfĂ­cie i les possibilitats que tenen els veĂŻns d’aparcar quan hi ha, per exemple, esdeveniments esportius. AixĂ­ s’ha fet en altres zones de la ciutat on s’ha implantat l’estacionament regulat».

ALTRES DEMANDES. L’Associació de Veïns del Parc Sol també reclama que posi fil a l’agulla en el tema de l’enllumenat al barri. Carles Modolell diu que «ja no es tracta d’una qüestió estètica dels fanals, sinó d’eficiència, i a més s’hi sumen els talls de llum que ha patit el barri en dies de pluges». Per aquesta i altres qüestions, Modolell afegeix: «Al Parc Sol ens sentim no oblidats, sinó marginats».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li