El pantà es recupera, però es manté l’estat de sequera

0
1335

Segons l’informe de l’ACA, les pluges han incrementat les reserves de l’embassament de Darnius Boadella, però han estat insuficients per revertir la situació de restriccions.


63,95%, aquest és el percentatge del volum de l’embassament Darnius Boadella, actualitzat amb xifres del dilluns. Les pluges d’aquesta setmana passada han ajudat a recuperar la situació i han fet créixer el volum de l’embassament, que és de 39,07 hm³. Tanmateix, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) manté l’estat de sequera i també la situació d’alerta a l’aqüífer del Fluvià-Muga. Tot i les esperades pluges, la setmana també ha estat marcada per la forta tramuntana, encara que, dissabte, Protecció Civil va desactivar el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (Ventcat) que hi havia activat des de divendres. Cal destacar que la comarca va registrar algunes de les ratxes més potents de l’episodi, com ara a Portbou, on el vent va arribar als 131,4 quilòmetres per hora.

L’EMBASSAMENT. Segons l’informe de l’ACA, les pluges han incrementat les reserves de l’embassament de Darnius Boadella, però han estat insuficients per revertir la situació de restriccions. En data de 4 d’abril, l’embassament està gairebé al 64% de la seva capacitat, una xifra, però, que s’allunya molt del 83,34% de fa un any. Si fem la comparativa del volum, l’any 2021 era de 50.92 hm³ i ahir, de poc més de 39,07 hm³. No són xifres del tot dolentes, si tenim en compte que la seva capacitat total és de 61,10 hm³.

AQÜÍFER FLUVIÀ-MUGA. És l’aqüífer que aprovisiona fins a 22 municipis de la comarca i, segons les dades, l’increment ha estat insuficient. Actualment, se situa a 16,67 metres sobre el nivell del mar, una millora respecte de les dades de l’octubre del 2021, que eren 15, 4 metres. L’ACA, però, ha decidit mantenir l’escenari d’alerta per si es consolida el nivell assolit. És per això que la situació d’alerta d’aquesta unitat d’explotació fa que s’allarguin les limitacions i les restriccions als diferents usos que abasteixen les xarxes d’aigua potable. Els pobles de la comarca que segueixen amb limitacions són els següents: Agullana, l’Armentera, Capmany, Espolla, Garriguella, la Jonquera, Masarac, Mollet de Peralada, Palau-saverdera, Pau, Pedret i Marzà, Peralada, Sant Climent Sescebes, Sant Miquel de Fluvià, Sant Mori, Sant Pere Pescador, Torroella de Fluvià, Ventalló, Vilabertran, Viladamat, Vilajuïga i Vilamacolum.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li