El nucli de Llampaies té a tocar la solució per als problemes d’aigua no potable

0
1122

A principis d’abril van començar els treballs per instal·lar una planta desnitrificadora al costat del dipòsit d’aigua


 

Ben aviat quedarà resolt el problema amb l’aigua de l’aixeta al nucli de Llampaies. D’aquí a uns dies hauria d’entrar en funcionament la planta desnitrificadora que s’està instal·lant al costat del dipòsit municipal d’aigua, just a l’altra banda de la carretera C-260. L’Ajuntament de Saus, Camallera i Llampaies ha informat d’aquestes obres, que estan subvencionades per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i que tenen un cost de 78.127 euros.

El problema de l’aigua contaminada amb nitrats al pou de Llampaies s’acumula de fa temps i s’havia convertit en una reinvidicació històrica. Des del consistori es destaca que «aquesta era una de les prioritats al municipi per a la millora de la salut dels veïns i veïnes». Amb el tractament continu d’eliminació de nitrats es podrà fer ús de l’aigua de boca gràcies a la tecnologia de desnitrificació heterotròfica. Fins ara s’havia provat de portar aigua del pou de Camallera _que no està contaminat_, que es troba en el mateix terme municipal. Tot i això, en èpoques de sequera aquest pou no era suficient per abastir d’aigua els diferents nuclis d’aquest terme municipal.

Pel que fa a Saus, també s’esperen solucions ben aviat. L’equip de govern informa de la instal·lació d’una altra planta d’eliminació de nitrats en aquest altre nucli. Sembla que les obres estarien previstes per a la pròxima tardor, aproximadament al novembre. Aquesta instal·lació també rebrà ajuts de l’ACA.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li