El novembre serà el mes dels tastos de vins als monestirs

0
915

A banda de promoure els vins de la DO, la iniciativa pretén donar a conèixer el passat vinícola dels monestirs i priorats, que durant segles van escampar el cultiu de la vinya i van anar perfeccionant l’art de transformar el most en vi


La DO Empordà ha organitzat un cicle de tastos de vins a monestirs empordanesos per aquest mes de novembre. A banda de promoure els vins de la DO, la iniciativa pretén donar a conèixer el passat vinícola dels monestirs i priorats, que durant segles van escampar el cultiu de la vinya i van anar perfeccionant l’art de transformar el most en vi. I és que avui en dia moltes de les vinyes empordaneses s’estenen pels antics dominis monàstics i el vi que neix d’aquesta terra és fruit de l‘herència dels grans monestirs que van poblar valls i muntanyes empordaneses.

Cada cap de setmana de novembre estarà dedicat a un monestir. El primer tast serà el dia 3, al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes. La resta de tastos s’han organitzat al monestir de Sant Quirze de Colera (9 de novembre), la canònica Santa Maria de Vilabertran (17 de novembre), el monestir de Sant Miquel de Cruïlles (24 de novembre) i el Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols (30 de novembre). Totes les visites tindran lloc a partir de les 12 del migdia amb una durada aproximada de dues hores. El preu és de 15 euros i les entrades es poden comprar al web de la DO Empordà, www.doemporda.cat. Les places són limitades.

El cicle està coordinat per Clara Poch, de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i Romina Ribera, de Glops d’Història.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li