El nou poum de Figueres

0
812

Els òrgans de govern de Figueres han de fer realitat el projecte del nou POUM, però amb una visió realista i funcional, deixant de banda les visions romàntiques. Han de trobar l’equilibri entre fer de Figueres una vila cosmopolita, viva, amb grans projectes d’oci i un centre de negocis, combinat amb la cultura i l’art de Salvador Dalí. Aquest equilibri ha de ser la solució als problemes urbanístics actuals de la ciutat.
El procés de participació ciutadana del POUM ha de ser un projecte en el qual hi han d’intervenir totes les parts que poden ser líders d’opinió de la ciutat: entitats, particulars i empresaris. Aquests últims se’ls ha d’escoltar, i molt, perquè si no Figueres continuarà sent una ciutat amb una gran falta de potència.
Figueres té una setantena d’elements catalogats i protegits, entre edificis i barris complets. Una gran càrrega i una hipoteca per a la ciutat que ha provocat que el centre de Figueres tingui un aspecte i una imatge decadents.
Aquesta situació és totalment insostenible i ha de canviar. Estem al segle XXI i no és lògic que Figueres encara tingui un planejament urbanístic del segle XX, sense un full de ruta del futur, sense una visió global i amb un conjunt de tècnics de l’Ajuntament amb un pensament antic i fonamentalista. Per aconseguir aquest canvi, el consistori ha d’invertir el seu temps i esforç a crear un POUM eficient i obert a nous projectes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li