El nou pavelló es complementarà amb la segona piscina i diverses pistes exteriors

0
1196

El poliesportiu tindrà tres pistes transversals i podrà acollir usos culturals amb un aforament de fins a 4.000 espectadors


 

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el regidor d’Esports, Jordi Masquef, van presentar dijous la maqueta i el projecte definitiu del nou pavelló l’Olivar Gran, que es construirà just a darrere de l’Hotel Ronda. El projecte constructiu, redactat per Forgas Arquitectes, ja està acabat, i ara haurà de passar per Ple. L’equip de govern, del PDeCAT, espera que la resta de grups hi donin el vistiplau a la sessió de l’agost. Així, al setembre es podria activar el procés de licitació i, si es compleixen els terminis, les obres podrien començar a finals d’aquest 2018 o a principis del 2019. I com que tenen un termini d’execució de 16 mesos, l’equipament es podria estrenar el 2020.

Durant la presentació de la maqueta, Felip va avançar que, quan el tercer pavelló sigui una realitat, es començarà a projectar la segona piscina climatitzada de la ciutat, que s’ubicarà al mateix sonar de l’Olivar Gran. I la nova zona esportiva es complementarà amb diverses pistes exteriors descobertes.

UNA SALA DE TRES PISTES. El projecte -valorat en 5.807.941,86 euros- preveu construir un edifici de 5.021 m2; és a dir, 500 m2 més dels previstos en l’avantprojecte. El desnivell del solar permetrà que tingui dos nivells diferents: un de públic, vinculat a l’accés pel carrer Sebastià Trullol, i un altre d’inferior, bàsicament per als esportistes, amb els vestidors a peu de pista i els altres espais que s’hi construiran en el futur.

El pavelló tindrà una sala esportiva triple que també s’ha ampliat respecte de la previsió inicial: serà de 32 x 55 m per poder mantenir les mides reglamentàries de les tres pistes transversals (28 x 15 m) i encabir-hi els seus corresponents espais de seguretat per a banquetes i taules d’anotadors, així com la cortina separadora. I és que serà un escenari d’ús simultani amb grades per a 300 espectadors que, a més, també es podrà utilitzar per a usos culturals. En aquest cas, tindrà una capacitat de fins a 4.000 persones. D’altra banda, ja s’hi han planificat vuit mòduls de vestidors (dos més dels que recull el Consell Català de l’Esport) en previsió del potencial creixement de la zona esportiva exterior.


Una altra de les singularitats del projecte se centrarà en la sostenibilitat ambiental, que de fet és un dels vectors de la proposta. El consum d’energia procedirà en gran part de fonts renovables i del propi edifici i el seu entorn, que ja s’ha dissenyat per aprofitar la llum natural. En aquest sentit, s’ha fet un estudi lumínic que ha determinat tant la geografia de la construcció com la tria de materials. A més, la nova zona esportiva inclourà una caldera de biomassa que alimentarà tant el pavelló i la futura piscina coberta com tres equipaments més de la zona: l’Escola d’Hostaleria, l’Institut Olivar Gran i el Centre de Recursos.

Durant la presentació del projecte i de la maqueta, Felip va destacar que és una de les obres més importants que s’han projectat a la ciutat en els últims 20 anys. I va afegir que l’emplaçament de la nova zona esportiva és ideal, d’una banda, per la bona connexió que té, i de l’altra, perquè permetrà dinamitzar tota la zona de l’Olivar Gran. I és que la urbanització de tot el sector que envolta l’equipament servirà per unir el barri -que fins ara quedava desconnectat- amb la resta de la ciutat, obrint-hi vials des de l’avinguda Salvador Dalí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li