El nou pavellĂł, en punt mort

0
870

Els clubs reclamen que es cobreixin les pistes exteriors dels pavellons i l’Ajuntament n’estudia la viabilitat econòmica


El dilluns de la setmana anterior, l’Ajuntament de Figueres, representat per l’alcaldessa Agnès LladĂł i els regidors CĂ©sar Barrenechea (Esports) i Xavier Amiel (Urbanisme), va celebrar una reuniĂł informativa amb els clubs poliesportius amb l’objectiu d’exposar els canvis relatius al futur pavellĂł de la ciutat, un projecte que tal com va avançar HORA NOVA, ha efectuat un canvi de rumb substancial darrerament: l’Ajuntament ha rebutjat el projecte inicial pel sobrecost que suposa —l’equip de govern l’estima al voltant dels 9 milions, molt per sobre dels 5,8 milions previstos inicialment— i ara proposa reconduir la construcciĂł de l’equipament amb una instal·laciĂł mĂ©s funcional i un cost sensiblement mĂ©s reduĂŻt, al voltant dels 4 milions, la qual cosa implica reiniciar el projecte prĂ cticament des de zero.

La trobada, en termes generals, va manifestar el malestar de les entitats envers la situació. Així ho explica el president de l’Hoquei Figueres, Roger Ferré, que assenyala que aquest nou gir dels esdeveniments li genera «tristesa i frustració». «Estem decebuts, aquesta reunió ja la vam tenir fa sis, quatre i dos anys. Fa dotze anys, que és el període de vida del nostre club, que s’està demanant que la ciutat tingui un tercer pavelló, però ha passat tant de temps que el que necessitaria ara Figueres ja és un quart pavelló», detalla Ferré.

Per la seva banda, Oriol Rabert, president de l’Adepaf Figueres, va sortir de la reunió a l’ajuntament amb certa resignació: «No és que ho veiem bé o malament, pel que sembla no hi ha més opció. El pressupost inicial no cobreix els costos reals de construcció d’aquest disseny, i pel que sembla, l’Ajuntament no pot ni es vol gastar 9 milions i farà un redisseny a la baixa. Hem perdut molt temps, i també diners, perquè s’han gastat 400.000 euros per fer el disseny d’un projecte que no es farà. Esperem que se’ns doni una solució el més aviat possible».

Amb aquest context, els mateixos clubs van proposar a l’Ajuntament una antiga demanda provisional: la cobertura de les pistes exteriors. De fet, aquesta proposta es va posar damunt la taula per primera vegada a l’època de Santi Vila a l’alcaldia figuerenca, però en aquella època es va desestimar. Aleshores, quan encara no hi havia la pista exterior de baix, es va reclamar la cobertura de les tres pistes annexes a l’actual pavelló Roser Llop, mentre que ara les entitats han demanat les millores a totes les instal·lacions exteriors. «Es van comprometre a estudiar-ne la viabilitat i van dir que ens dirien alguna cosa, ja que segons van apuntar és un projecte que depèn d’aspectes urbanístics», comenta el president del Club de Bàsquet Escolàpies Figueres, Martí Carbó, que afegeix que la principal damnificada de la falta d’instal·lacions esportives és la mateixa ciutat: «Els diners que s’han gastat fins ara s’han cremat, qui en té la responsabilitat? Tot això ho està patint Figueres: la ciutat ha crescut i no pot donar servei a les persones que volen fer esport, i això provoca que la gent vagi a d’altres pobles».

Amb el projecte de cobrir les pistes a l’espera, a la reunió també es va parlar de terminis. En aquest sentit, l’equip de govern va apuntar que l’inici de les obres del tercer pavelló està previst a finals del 2022, mentre que ja al 2025 estaria operatiu. «Això ens va empènyer als clubs a proposar solucions, com la cobertura de les pistes», diu Martí.

«DESENCALLAR» EL PROJECTE. D’altres entitats, com el Patinatge Artístic Figueres, es mostren més optimistes. En aquest sentit, el vicepresident del club, Xavier Portell, apunta que «tot el que sigui desencallar el projecte per ampliar l’espai dedicat a l’esport ens sembla correcte i necessari, perquè això facilita l’evolució d’unes entitats esportives que ja fa temps que veuen limitat el seu creixement». Des de l’entitat, a més, ressalten que la cobertura de les pistes ja existents «pot ser un bon pedaç temporal».

Un altre grup present a la reunió informativa va ser el Gimnàstica Rítmica Figueres. La directora, Gemma Torrent, subratlla que el canvi de projecte del futur pavelló, molt més funcional, és una bona notícia. «No hi hauria les floritures de l’anterior projecte i es convertirà en un pavelló funcional de tres pistes. Qualsevol entitat esportiva el que vol és que hi hagi com més pistes millor perquè les puguin utilitzar el major nombre de clubs i equips», diu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li