El nou edifici del Vayreda no quedarà afectat per l’anul·lació del POUM de Roses

0
478

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de cassació de l’Ajuntament de Roses sobre el POUM del 2010. Això vol dir que l’alt tribunal anul·la el Pla d’ordenació urbana municipal i ratifica, per tant, una sentència del febrer del 2015 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que va tombar el pla perquè es preveia la construcció en uns terrenys inundables sense estudis previs. La zona afectada _i on es pretenia la construcció d’uns 700 habitatges_ es troba darrerre la C-260, entre les urbanitzacions de Santa Margarida i Mas Matas. La decisió del Suprem de no acceptar el recurs de cassació de l’Ajuntament de Roses, no només evita l’edificació en aquesta zona, sinó que també anul·la tot el planejament aprovat el 2010.
L’alcaldessa, Montse Mindan, ha admès que un dels temes que els feia patir més era el de la construcció del nou edifici del CEIP Montserrat Vayreda. Mindan però ha declarat que “el nou Vayreda no queda afectat perquè es tracta d’una llicència ja otorgada i es va fer un pla especial per a la seva construcció”. L’alcaldessa explica també que actualment per otorgar noves llicències s’haurà de tenir en compte el pla del 1993 però afegeix que “també s’ha de saber, i per tranquil·litat de tothom, que les llicències donades fins ara són correctes i els problemes només els tenim amb els documents o projectes que s’estan tramitant ara”. Mindan ha anunciat que “un cop s’hagi posat tot a lloc iniciarem una nova redacció del POUM”.

la zona industrial. Els Serveis d’Urbanisme i Jurídics de l’Ajuntament de Roses estudien quines conseqüències pot tenir l’anul·lació del POUM del 2010, però és innegable que l’afectació més important és sobre la zona industrial que ja té la parcel·lació i els carrers fets. Precisament, fa un parell d’anys es va publicitar l’oferta per adquirir terrenys a la zona. L’Incasòl i l’Ajuntament van posar a la venda parcel·les que finalment ningú va adquirir, tot i que hi va haver algunes operacions de reserva. A la zona industrial, actualment, només hi ha la planta de Zodiac. Quan es pregunta a l’Ajuntament rosinc sobre el futur d’aquesta planta i les conseqüències de la sentència, Mindan, assegura que la llicència de la Zodiac en el seu moment estava ben donada. L’alcaldessa també planteja que “s’haurà d’arreglar tot de manera que es trobin solucions per donar cobertura al fet que hi hagi de nou una zona industrial”

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li