El nou CAP de Figueres obrirà el 2 de juliol i agruparà tota l’activitat pediàtrica de l’ABS

0
2432

Ara s’hi traslladaran tots els pediatres i infermeres de pediatria de la ciutat i, a partir del setembre, també la llevadora


 

Vint-i-vuit mesos després de l’inici de les obres, l’Institut Català de la Salut ja té data per a la posada en marxa del segon centre d’atenció primària (CAP) de Figueres, ubicat a l’extrem sud del carrer Nou. Serà el 2 de juliol, i el mateix dia es tancaran definitivament els barracons que des del 2007 funcionen com a centre assistencial al carrer de Josep Roca i Bros, al mateix Rally Sud.

El nou equipament -que rebrà el nom del doctor Josep Masdevall- és un edifici de tres plantes que alberguen un total de 22 consultes, una consulta doble per odontologia, una zona polivalent amb quatre punts d’atenció, i una àrea d’atenció continuada amb quatre boxes d’atenció. A més, a part de la zona de despatxos, la zona de personal i la d’emmagatzematge, també inclou una àrea d’educació sanitària. Entre les obres i el material, el CatSalut hi ha invertit uns quatre milions d’euros.

REORGANITZACIÓ INTEGRA. L’estrena del segon CAP, llargament reivindicat, permetrà reorganitzar l’atenció sanitària de tota l’àrea bàsica de salut (ABS), que a part de Figueres inclou els municipis de Fortià, Riumors, el Far d’Empordà i Vila-sacra. I un dels canvis més destacats és que a partir del 9 de juliol el Dr. Josep Masdevall concentrarà tots els serveis pediàtrics de l’ABS. És a dir, que tot l’equip de pediatres i infermeres de pediatria de la ciutat es traslladarà al nou edifici. A més, a partir del setembre també s’hi afegirà la llevadora del servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR).

Així, el nou CAP prestarà l’atenció a infants i adolescents d’una manera integral, des de l’època prenatal fins als 14 anys. Això permetrà millorar l’accessibilitat i la seguretat de les instal·lacions (la pediatria del CAP Ernest Lluch estava al tercer pis i ara estarà a la planta baixa), i també el trànsit dels pacients entre la llevadora i la pediatria. Una concentració que facilitarà el seguiment dels parts i els nadons amb complicacions.

D’altra banda, a partir del setembre les noves instal·lacions també ampliaran la carta de serveis, i integraran les extraccions de sang i l’odontologia.

MÉS ESPAI A L’ERNEST LLUCH. El trasllat de tots aquests serveis al carrer Nou permetrà alliberar espai a l’altre CAP de la ciutat, l’Ernest Lluch. Una circumstància que també permetrà reorganitzar l’atenció en aquest centre, ja que la descongestió de les consultes facilitarà l’organització de visites.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li