El nou Bulli obrirĂ  portes el 2014

0
879

“Ha arribat el moment de retornar a la societat una mica del que ens ha donat”, diu el dossier de premsa de la Fundació elBulli. I la millor manera que han trobat Ferran Adrià, Juli Soler i Albert Adrià és reconvertir el restaurant de cala Montjoi, a Roses, en una fundació privada destinada a la creació. L’ens, sense ànim de lucre, es constituirà com a molt tard l’any 2013 i l’integrarà l’equip de persones que des de fa temps són el nucli dur de l’establiment. El centre obrirà portes durant el 2014, atès que abans s’han de dur a terme una sèrie d’obres per adaptar l’actual edifici a les noves necessitats. El projecte suposarà una inversió anual d’entre 600.000 i 800.000 euros. La fundació es presenta avui al Teatre Municipal de Roses.
La decisió d’articular la nova iniciativa a través d’una fundació és per donar un canvi de timó a El Bulli, “transformar l’esperit inicial”. El nou espai busca dos objectius: ser un arxivador del restaurant, tant a nivell físic com digital; i ser un centre de creativitat, amb tota la dimensió que engloba aquest concepte i que sintetitza el lema de la fundació: ‘Llibertat per crear. Hi haurà risc, llibertat i creativitat. Per això no hi haurà horaris, ni reserves, ni rutines’.
D’aquesta manera, s’aconseguirà “alimentar la roda de l’excel·lència. Crear talent significa crear riquesa i llocs de feina, augmentar la competitivitat de l’entorn”. Així doncs, es descarta que el nou Bulli funcioni com un espai per a l’estudi -s’ha acordat que això es durà a terme a la Fundació Alicia- o una escola de formació. Hi haurà una quinzena de col·laboradors per temporada -cuiners i personal de sala- i cinc més d’altres disciplines vinculades al món de la creació -disseny, audiovisual, arquitectura, periodisme o filosofia- que cobraran. A l’hora de seleccionar-los, la fundació comptarà amb la col·laboració de la Universitat de Harvard (EUA).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li