El nou accés de Figueres Nord de l’AP-7 entrarà en servei aquesta setmana

0
1972

El nou accés de la sortida 3 (Figueres Nord) de l’autopista AP-7 -que donarà servei als vehicles que procedeixen o es dirigeixen cap al sud- serà circulable aquesta mateixa setmana. Almenys aquesta és la previsió que tenien ahir el director general d’Abertis, Josep Lluís Giménez, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que van visitar el vial ja enllestit. Giménez va explicar que l’únic tràmit pendent era una auditoria vial que el Ministeri de Foment tenia previst fer-hi entre ahir a la tarda i avui, de manera que, si no hi ha ha cap contratemps d’última hora, la sortida podria entrar en servei dimecres.
Aquesta infraestructura -que segons l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, resol una “patologia històrica”- reduirà el trànsit pel cinturó de ronda i pel centre de Figueres. Segons el director general de Transports de la Generalitat, Pere Padrosa, els resultats d’un estudi de mobilitat indiquen que el 60% del trànsit es mantindrà per l’accés Sud, mentre que el 40% passarà a utilitzar el Nord.
Sobre la possibilitat que la circulació entre les dues sortides sigui gratuïta, Giménez va dir que “se’n pot parlar”, però que no cal oblidar que l’autopista és una via per a fer trajectes de llarg recorregut. Respecte d’aquest tema, Marta Felip va dir que en seguiran parlant, i que “hi haurà un moment en què la negociació es posarà més a sobre la taula”: quan el cinturó de ronda quedi inhabilitat pel desdoblament de l’N-II.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li