El negoci de la marihuana

0
1097

Les causes per les quals creix el nombre de plantacions de marihuana a l’interior dels domicilis són vàries i diferents tot i que, segons els experts policials consultats per HORA NOVA, apunten a dues de més pes.
Per una part, un canvi dels hàbits de consum de drogues, que prefereixen la marihuana abans del haixix, més dur, i per l’altra, la crisi econòmica. L’inspector en cap de la Guàrdia Urbana de Figueres, Josep Maria Riera, ja va alertar al juliol durant el Dia de la Guàrdia Urbana, de l’increment de cultius il·legals de marihuana, un fet delictiu que continuava creixent. Les xifres així ho confirmen: l’any 2013, a la ciutat de Figueres es van comissar 4.593 plantes de marihuana , 1093 planters,116,4 quilos de marihuana i 170 grams d’heroïna. En el que portem d’any, la Guàrdia Urbana ha comissat a Figueres 1.937 plantes de marihuana. Els principals barris on la Guàrdia Urbana ha trobat la droga han estat Sant Joan, el Culubret i la Marca de l’Ham. “Portem dos anys llargs amb un augment considerable del cultiu de marihuana a la ciutat. Són molts els habitatges que es converteixen en hivernacles”, ha indicat l’inspector en cap de la Guàrdia Urbana de Figueres, Josep Maria Riera. Uns hivernacles, a més, dotats d’una infraestructura molt completa destinada al cultiu de la marihuana, com ara llums halògens, transformadors elèctrics, aparells d’aire condicionat, compressors d’aire, extractors d’aire, temporitzadors, termòmetres digitals, , bàscules, fertilitzants i termòstats.
Els Mossos d’Esquadra, per la seva banda, al maig van detenir a Figueres quatre persones que tenien un cultiu de 1.673 plantes de marihuana. La policia catalana també ha comissat a més, a la capital altempordanesa, més de 42 quilos de marihuana. Per tant, fins a finals d’estiu, tant Mossos d’Esquadra com Guàrdia Urbana han comissat prop de 4.000 plantes de marihuana només a la ciutat de Figueres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li