El Museu Virtual de la Moda de Catalunya tindrà participació figuerenca

0
1534

El portal, que es llançarà el març del 2018, mostrarà cinc peces del Museu de l’Empordà i del Museu del Joguet


A Catalunya es conserven 6.499 peces de vestir històriques, però només un 6% d’aquestes estan a l’abast del públic. La majoria resten amagades a les reserves i els magatzems dels museus que les custodien. A més, sovint es tracta de peces poc o gens documentades, mal catalogades i que no han estat mai exposades. Per fer visible aquest retall de la història, el grup Walden, de gestió del patrimoni cultural i històric, ha engegat la creació del Museu Virtual de la Moda de Catalunya, que té l’objectiu de mostrar totes les peces de vestir històriques de les col·leccions públiques catalanes en una plataforma virtual que expliqui el relat de la història del vestit, des del segle XV fins a l’actualitat. Perquè, sens dubte, la moda serveix també per explicar el nostre passat.

El museu es posarà en funcionament el març del 2018, amb la catalogació i documentació de les primeres gairebé mil peces de vestir, entre les quals es compten cinc peces del fons del Museu de l’Empordà i del Museu del Joguet de Catalunya, i hi destaquen vestits femenins dels segles XVII i XVIII. Aquesta feina ha estat possible gràcies a la Fundació Carulla i al premi, valorat en 100.000 euros, que aquesta entitat va atorgar el novembre passat al projecte.

Després d’un treball exhaustiu de cerca, documentació, catalogació i fotografia de les peces de vestir, al web del museu es penjarà un catàleg amb els exemplars més representatius de tots els territoris de Catalunya, amb una descripció de cada article, informació del context, de l’autor i del consumidor.

L’EQUIP. Les impulsores del projecte, membres del grup Walden, són Laura Casal-Valls, doctora en Història de l’Art i gestora del patrimoni; Barbara Marchi, doctora en Història de l’Art; Marta Sánchez, conservadora del patrimoni; Ariadna de Vilallonga, periodista, i Sandra Rabassa, historiadora de l’art.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li