El Museu d’Història Medieval fa una jornada de portes obertes

0
946

Es podrà descobrir la col·lecció lapidària hebraica (o matzewoth) procedent del fossar medieval dels jueus de Castelló d’Empúries, una de les més importants de la península ibèrica


 

Dins el marc de la XVIII Jornada Europea de la Cultura Jueva, que aquest any té com a lema “Diàspores”, el Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV de Castelló d’Empúries ha programat per aquest cap de setmana un seguit d’activitats de divulgació i difusió del seu patrimoni cultural jueu. En aquest sentit, diumenge, el museu farà una jornada de portes obertes durant tot el dia, de deu del matí a vuit del vespre, en la qual els visitants podran accedir gratuïtament a les seves instal·lacions i visitar l’exposició permanent sobre la història del call i el patrimoni jueu de la vila. En especial, podran descobrir la col·lecció lapidària hebraica (o matzewoth) procedent del fossar medieval dels jueus de Castelló d’Empúries, una de les més importants de la península ibèrica; la copia d’una ketubah (contracte matrimonial) del casament entre els nuvis David i Astruga del s. XIV a Castelló -a la foto-, o un tal·lit i un tefilin de la col·lecció privada del rabí Mario Offenberg.


En el mateix context, aquest diumenge, 3 de setembre, a les 5 de la tarda, es durà a terme la visita guiada Castelló d’Empúries en clau jueva, a càrrec d’Anna Maria Puig Griessenberger, doctora en arqueologia i directora de les excavacions a la sinagoga jueva del Puig Mercadal promogudes pel Museu d’Història Medieval els anys 2014 i 2015, i de Josep Maria Gironella, doctor en història medieval.

El dia abans, dissabte, 2 de setembre, a les 11 del matí, es farà una altra visita guiada: Escuts i símbols de Castelló comtal, en el marc del cicle Espais Medievals de l’Empordà, que se celebren de juny a novembre.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li