El Museu de l’Empordà obté finançament per completar la reforma

0
729

L’Ajuntament de Figueres rebrà 741.340 euros dels fons Next Generation que permetran la rehabilitació energètica integral de l’edifici situat a la Rambla


El Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana ha concedit a l’Ajuntament de Figueres una subvenció Next Generation de 741.340,65 euros per portar a terme una rehabilitació energètica integral del Museu de l’Empordà. L’Ajuntament va presentar el projecte a la convocatòria del Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics (PIREP), i ha rebut el 100% de la subvenció que havia sol·licitat.

El projecte preveu una inversió total de 943.758,44 euros, dels quals 202.417,79 euros seran assumits pel mateix Ajuntament, i la resta amb la subvenció Next Generation.

L’edifici del museu va ser construït l’any 1968, i en l’actualitat presenta deficiències en aspectes com l’eficiència energètica, l’accessibilitat o la distribució eficaç dels espais. L’actuació prevista permetrà actuar sobre 1.212 metres quadrats de superfície i farà possible un estalvi energètic global d’un 50%.

Les obres es realitzaran al llarg de l’any 2023 i hauran d’estar finalitzades l’any 2024. S’havien presentat a la convocatòria de subvencions 1.060 sol·licituds, de les quals només 400 han rebut finançament. La proposta de l’Ajuntament de Figueres ha estat la 60a millor valorada a nivell estatal, i la 9a de Catalunya.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que «aquest fons que rebrem és una injecció per seguir transformant el Museu de l’Empordà i, alhora, la ciutat de Figueres». Lladó afegeix que aquesta convocatòria se suma a altres a les quals Figueres s’ha presentat perquè «els diners reverteixin positivament a la ciutat». El regidor de Cultura, Alfons Martínez, creu que «amb aquests fons, podrem completar les obres perquè el Museu de l’Empordà sigui un centre de referència i estigui adaptat al segle xxi».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li