El Museu de l’Empordà acull la primera exposició de Peñaranda

0
15152

L’artista, nascut a Granollers però que es va establir a l’Alt Empordà, és una de les figures més rellevants de l’art conceptual de Catalunya


El Museu de l’Empordà de Figueres va inaugurar, divendres passat i davant d’un centenar de persones, la primera exposició retrospectiva de l’obra de Lluís Peñaranda (Barcelona, 1947-Figueres, 2010), un artista visual que va viure la seva infantesa i joventut a Granollers i que, des dels anys vuitanta, es va establir a l’Alt Empordà. Format en dibuix i disseny gràfic, la seva obra va participar de l’eclosió de l’art conceptual a Catalunya, a començament dels anys setanta, per derivar cap a un univers creatiu propi. Prenent com a títol un element de la natura que fascinava Peñaranda per la seva bellesa i alhora per la seva duresa –quan la planta del cotó es recol·lecta, les seves punxes ensangonen les mans–, Flor de cotó. Lluís Peñaranda proposa un trajecte objectual i visual per l’obra d’un artista que, fidel al dibuix, a l’art pobre i a l’objet trouvé, construeix un món ple de màgia, ironia i misteri.

La inauguració de l’exposició va cloure amb una petita performance que es va fer a dins del mateix museu, entre les àmfores i els vestigis de la segona planta. Les encarregades de dur a terme la performance van mantenir una conversa en silenci amb el difunt Lluís Peñaranda a través de diferents objectes i moviments corportals. L’exposició es podrà visitar fins al 17 d’abril a la primera planta del Museu de l’Empordà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li