El mural pĂČstum de Pujolboira, acabat

0
574

La pintora noruega Cathrine Bergsrud completa el projecte de seixanta-sis metres quadrats de l’absis i la cĂșpula de l’esglĂ©sia de Santa Anna de l’Estartit projectat per l’albanyenc Ramon Pujolboira l’any 2017


El Mural de l’absis i la cĂșpula de l’esglĂ©sia de Santa Anna de l’Estartit, projectat pel pintor Ramon Pujolboira, ja esta acabat. Es tracta d’una pintura de 66 metres quadrats, on es representa l’escena del bateig de Jesucrist en un riu JordĂ  que Pujolboira situa a la gola del Ter, davant un horitzĂł mediterrani amb les illes Medes al fons, amb pins, xiprers i oliveres de l’EmpordĂ . Dinou personatges envolten la parella protagonista durant el bateig, amb els peus immersos en l’aigua del JordĂ , o potser del riu Ter.

L’obra, que va projectar i començar a pintar en Ramon Pujolboira i que va deixar inacabada en morir el setembre de 2019, ha estat finalitzada per la pintora noruega Cathrine Bergsrud.

EL RECORREGUT. Pujolboira va rebre l’encĂ rrec per realitzar una pintura mural a l’absis de l’esglĂ©sia de Santa Anna per la commemoraciĂł del seu centenari, de part del mossĂšn Josep Barcons, rector de l’Estartit. Tot just acabava de finalitzar el mural del darrer sopar de l’esglĂ©sia d’Albons l’any 2017. L’albanyenc va dibuixar el projecte per complet, fins i tot el pintĂ  sobre paper a l’estudi a mida real. Abans de la seva mort, Pujolboira va deixar una tercera part pintada sobre la tela final i no el va poder acabar.

Amb el desig que l’obra s’acabĂ©s, la famĂ­lia va contactar amb la pintora Cathrine Bergsrud, qui acceptĂ  el projecte. L’artista noruega es capbussĂ  en el mĂłn Pujolboira, treballant intensament des del seu estudi al PenedĂšs, l’estudi d’en Ramon Pujolboira a Albons i, finalment, sobre les parets de l’esglĂ©sia de l’Estartit. En el muntatge final han col·laborat molts amics i alumnes d’en Ramon Pujolboira que, sota la direcciĂł del seu fill Aleix, el van poder enllestir per Santa LlĂșcia, la data prevista per a la seva inauguraciĂł. Desafortunadament, no es va fer cap acte per les restriccions de la pandĂšmia.

L’obra es pot visitar en els horaris d’obertura de l’esglĂ©sia, i fins i tot s’hi pot concertar una visita a travĂ©s del telĂšfon 625 201132.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li