El mundial i els jocs europeus, reptes per a Joel González el 2015

0
978

Disputar les finals del Campionat del Món de Txeliàbinsk (Rússia), en -63 kg, i els Jocs Europeus de Bakú (Azerbaidjan), en -68 kg, són els dos principals reptes que s’ha marcat el taekwondista Joel González per aquest any. El figuerenc és conscient que una medalla d’or o de plata en les dues competicions, així com una bona actuació al Grand Prix Final de Mèxic, li obren les portes dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016, ja que quan acabi l’any els sis primers classificats de cada divisió olímpica obtindran el bitllet per a la cita.
El calendari per al 2015 que han elaborat González i els tècnics de la Federació Espanyola aposta per les competicions que donen més punts per al rànquing. A banda del mundial (del 12 al 18 de maig, 120 punts), els jocs europeus (del 12 al 28 de juny, 40 punts) i el Grand Prix Final de Mèxic (5 i 6 de desembre, 80 punts), el figuerenc té previst participar a l’Open de Luxor (del 27 de febrer a l’1 de març, 20 punts), l’Open d’Holanda (14 i 15 de març, 20 punts), el classificatori per als jocs europeus a Nàltxik (del 25 al 29 de març, 10 punts), el Grand Prix de Moscou (del 14 al 16 d’agost, 40 punts), el Grand Prix de Samsun (del 17 al 21 de setembre, 40 punts) i el Grand Prix de Manchester (del 15 al 17 d’octubre, 40 punts).
“Hem dissenyat la temporada amb tres punts àlgids de forma: el mundial, els jocs europeus i el Grand Prix Final de Mèxic”, explica Joel González, que reconeix que un bon paper en aquestes tres competicions el situaria en un bon lloc a la classificació. “Al mundial haig d’aconseguir medalla, sí o sí. Els jocs europeus són molt importants, ja que guanyar-los representa 40 punts i això em donaria un avantatge important. I al Grand Prix Final de Mèxic, on només participen els vuit primers, arribar a semifinals seria molt important, i repetir final pràcticament m’assegura un lloc als jocs olímpics”, destaca l’altempordanès.
La primera oportunitat per sumar punts arriba en poques setmanes. Joel González estrenarà la temporada 2015 a Egipte, a la segona edició de l’Open de Luxor, i dues setmanes més tard té previst participar a l’Open d’Holanda, a Eindhoven. “El mundial i els jocs europeus no es disputen fins al maig i al juny, respectivament. Per això hem escollit aquests dos G-2, que donen 20 punts cadascun al guanyador”, comenta el taekwondista figuerenc.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li