El MUME presenta la foscor de l’exili i la deportació en ‘Über alles’ d’Àngel Jové

0
566

La mostra aprofundeix sobre els pensaments, els sentiments i les emocions de les persones privades de llibertat


La mostra «Uber Alles» de l’artista pluridisciplinari Àngel Jové, es va inaugurar el dissabte al Museu Memorial de l’Exili, espai on hi romandrà fins al 4 d’abril. L’ exposició està formada per cinquanta-quatre obres pictòriques i diversos objectes quotidians, que interpel·len el visitant a reflexionar sobre la pèrdua de llibertat. La instal·lació descriu l’estat emocional d’aquelles persones privades de llibertat i n’evoca els pensaments, les emocions i la foscor que experimenten en aquesta situació. La mostra presenta un paisatge gairebé idèntic en totes obres, on la visió de llums, colors i formes es veuen alterades per l’efecte produït per la foscor.

ACTIVITAT PARAL·LELA. Durant la jornada de presentació es va poder seguir en directe a través del Youtube un col·loqui amb el títol «Representació o ofrena. La imatge interior de la violència». L’acte va comptar amb la intervenció de tres expertes en cultura contemporània,la comissària de l’exposició i directora de la Càtedra d’Art i Cultura Contemporanis de la Universitat de Girona, Maria Josep Balsach; l’escriptora i professora de la Laurier University de Canadà, Marta Marín-Dòmine, i la directora del Centro Studi Famiglia Capponi de Florència, Maria Pertile.

EL CREADOR. Àngel Jové (Lleida, 1940) és reconegut com un dels pioners i representants històrics de l’art conceptual català. Ha treballat en diverses disciplines, des del disseny fins al cinema, passant per la pintura, de la qual ha fet exposicions arreu del món. El seu treball ha reflexionat sempre al voltant de la memòria i la imatge, on accentua el concepte de la representació del buit, la malenconia i el trauma.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li