El Montessori haurà de pagar dos milions d’euros a l’Ajuntament

0
959

Ha començat el compte enrere per a l’obertura d’un centre d’ensenyament privat en uns terrenys de titularitat municipal situats en una zona d’equipaments de Vilatenim. En el darrer ple municipal es va aprovar el plec de clàusules administratives de l’adjudicació, que ha seguit un tràmit públic i obert, tot i que només un grup promotor vinculat a l’associació Montessori ha expressat, des de fa dos anys, la seva intenció de tirar endavant aquest projecte.
En el ple municipal extraordinari del passat 27 de desembre, CiU, ERC, ICV i PP van donar suport a les condicions que s’exigiran a l’adjudicatari, mentre que el PSC ho va fer en contra. Les previsions són que al llarg d’aquest primer trimestre de l’any es pugui aprovar la concessió i, tot seguit, endegar el projecte que s’executarà en dues fases, la primera de les quals serà per construir els espais destinats a educació infantil i primer cicle d’educació primària.
L’entrada d’ERC al govern, l’hivern passat, ha comportat la incorporació d’alguns canvis en la proposta inicial del Montessori. En principi, els promotors demanaven utilitzar tota la parcel·la, de 22.000 metres quadrats, però finalment la cessió serà de 17.650. Els 4.350 metres quadrats restants es destinaran a la construcció d’un nou pavelló poliesportiu, de titularitat municipal, en considerar que és necessari un equipament d’aquestes característiques a la ciutat, atesa la saturació que pateixen les instal·lacions actuals. El col·legi privat havia projectat construir un pavelló per al seu ús exclusiu. A partir d’aquest canvi no està clar si es tirarà endavant la idea o si preferirà fer servir el públic. En aquest cas s’haurà de pactar el pagament d’un cànon d’ús.
En qualsevol cas, com a compensació a la cessió dels terrenys municipals, el Montessori haurà de pagar 40.000 euros anuals durant el termini de la concessió, establert en 50 anys. Això implica un total de dos milions d’euros per a les arques municipals. Un cop aprovat el plec de clàusules administratives, tot fa pensar que els promotors ja ho han acceptat, encara que el procés serà obert a la lliure concurrència.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li