El ministeri té previst prohibir les prospeccions

0
1536

El corredor de cetacis de la Costa Brava serà declarat zona especialment protegida d’importància per al Mediterrani (ZEPIM) aquest 2017


Després d’anys de reivindicacions, el Ministeri de Medi Ambient prohibirà finalment les prospeccions marítimes per buscar hidrocarburs a la costa alt-empordanesa. Així ho ha avançat la fundació Aliança Mar Blava, que fa uns dies es va reunir amb els representants de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar. Durant la trobada, els portaveus del Govern espanyol van confirma que, durant la cimera del Conveni de Barcelona que hi ha prevista per al desembre d’aquest 2017, tenen previst declarar el corredor de migració de cetacis de la costa llevantina-balear com a zona especialment protegida d’importància per al Mediterrani (ZEPIM).

Precisament la setmana passada el ple de la Diputació de Girona va aprovar per unanimitat una moció contra l’atorgament de permisos d’investigació d’hidrocarburs a la zona de al costa catalana. En el text també demanaven que es revoquin totes les sol·licituds que s’han presentat fins ara.

MĂ©s personal per al consorci de la Costa Brava

En l’apartat de preguntes, el cupaire Lluc Salellas va instar la Diputació a assumir “responsabilitats polítiques” per les irregularitats que una auditoria va detectar al Consorci de la Costa Brava; un document  que va comportar la destitució del gerent i la convocatòria d’un concurs públic per buscar una persona amb un perfil “més tècnic”. El president de la Diputació, Pere Vila, va afirmar que situa aquest afer “al marge de la política”. Vila va constatar que l’ens ha passat una “època molt dura” per la falta de recursos aportats per la Generalitat i l’ACA, però va constatar  que s’està “revertint la situació” i que confien que el nou gerent contribuirà a donar un “impuls” al consorci. Respecte a la falta de personal que es referia fa uns dies el president de l’ens, Carles Páramo, Vila va admetre que és una “obvietat” perquè l’organisme ha crescut, però va avançar que properament tenen previst contractar quatre persones més.

15,8 milions d’euros per als ajuntaments

El ple de la Diputació també va aprovar dimarts per unanimitat destinar 15.856.823,97 euros al Pla Extraordinari d’Assistència Financera Local. Es tracta d’un programa que té com a objectiu cobrir les necessitats financeres dels municipis derivades dels pagaments que la Generalitat té pendents amb ajuntaments. En concret, l’aportació econòmica de la Diputació es destinarà als 156 ajuntaments gironins que encara no han ingressat el Fons de Cooperació Local de Catalunya dels anys 2013 i 2014; i la Generalitat retornarà aquesta aportació a la Diputació abans que s’acabi l’any.

Tal com va explicar el vicepresident primer de la Diputació, Miquel Noguer, durant el ple, si la tramitació segueix els terminis programats la previsió és que els consistoris puguin disposar dels diners entre l’abril i el maig d’aquest any.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li