El millor windsurf, a Sant Pere

0
1150

El Campionat del Món s’atura a aigües alt-empordaneses amb dues modalitats: l’eslàlom i el foil


 

El Campionat del Món de Windsurf (PWA World Tour) – Gran Premi Catalunya Costa Brava continua el seu vincle fidel amb la Costa Brava. Des d’avui i fins diumenge les aigües de la badia de Roses acolliran la cita mundialista, la tercera prova puntuable del circuit, però no serà una edició qualsevol. «Aquest any és especial perquè és el 20è aniversari, ja fa vint anys consecutius que realitzem una prova del Campionat del Món a la Costa Brava», explica Panxo Pi-Suñer, organitzador del Campionat del Món de windsurf.

Com reconeix Pi-Suñer, arribar fins aquí no ha estat gens fàcil: «Ens ha comportat molta feina, però tenim la sort de comptar amb un equip molt bo i amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que és el gran motor d’aquest projecte i que amb els anys ha col·locat el golf de Roses dins del mapa windsurfista mundial».

En total, la cita alt-empordanesa reunirà 64 windsurfistes de més d’una trentena de països. En aquest cas, però, els competidors estaran repartits per primera vegada en dues modalitats: l’eslàlom, la disciplina habitual, i el foil, que s’estrena en el calendari mundialista. L’any passat, les aigües empordaneses ja van vibrar amb el Wind-Foil (o hydrofoil), una disciplina que permet veure l’enlairament del windsurf per sobre l’aigua i es navega a un metre d’alçària, però ho van fer en format exhibició. «Els windsurfistes d’aquesta modalitat són més tècnics i lleugers, es veurà un bon espectacle», explica Pi-Suñer abans de parlar de l’èxit creixent que acumula, any rere any, la prova santperenca: « Tenim llista d’espera de windsurfistes estrangers, la prova és molt valorada per tota la infraestructura que la rodeja, però també per la tramuntana, que és un valor afegit».

Entre els participants hi haurà un esportista del GEN Roses, David Batlle, però no així Marc Paré, lesionat. El veterà Antoine Albeau o l’italià Matteo Iachino no fallaran a la cita.

LA PRESENTACIÓ, AVUI DIMARTS. La prova es presenta avui al càmping La Ballena Alegre, de Sant Pere Pescador, on es parlarà de la cita esportiva i també de la 15a edició d’enguany de la Surfalegre, esdeveniment que aglutinarà una fira de material i la tradicional concentració de furgonetes. A més de Pi-Suñer, intervindran a la presentació la vicepresidenta del Patronat, Marta Felip, o el president dels càmpings gironins, Miquel Gotanegra, entre altres personalitats.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li