‘El millor record és el ‘modus vivendi’ que he pogut crear gràcies a la meva passió, la natació’

0
1831

El nedador jonquerenc Sergi Aznar (1978) va cloure el passat diumenge 16 de juliol una trajectòria de 27 anys competint al màxim nivell. Durant aquest recorregut ha estat internacional estatal i català i ha sumat unes 400 medalles en totes les categories.


Situem-nos: queden pocs metres per fer l’última braçada de la teva vida com a nedador absolut. Què et passa pel cap?
Molts records, des dels inicis als cursets amb els meus pares, amb 12 anys a la Jonquera, fins a tots els entrenadors que he tingut, els clubs on he estat, els companys que he fet o els amics que he guanyat durant aquests anys. Ara bé, amb el que em quedo, sobretot, és amb el modus vivendi que he pogut crear gràcies a la meva passió, que és la natació.

Uns records molt diversos, doncs.
Sí, per descomptat. Durant aquest període de temps he pogut nedar a molts llocs diferents i he conegut molta gent d’arreu del món, en definitiva he fet el que m’ha agradat i ara, en categoria màster, tinc la sort que ho podré seguir fent des del meu club, el CN Swimfaster. La sensació és molt bona i reconfortant perquè, per damunt de tot, em quedo amb els valors que m’ha transmès aquest esport i que ara, des del Swimfaster, procuro transmetre als meus nedadors i a la meva gent.

Quins són aquests valors?
La natació m’ha fet ser la persona que soc ara. Tant és així que he pogut crear un projecte i una manera de fer i de ser, el CN Swimaster, que de mica en mica l’anem consolidant. Però res hauria estat possible sense l’ajuda de moltes persones, sense el suport de la meva família i amics. Sempre m’han ajudat i m’han donat ànims en els bons i els mals moments, i això és el més important, en definitiva. Ells, juntaments amb tots els clubs on he estat –ACEJ La Jonquera; CN Figueres; CN Sant Andreu; CN Montjuïc; CN Terrasa; Castalia Castellón i Stadium Olivar de Saragossa– han resultat fonamentals i els estic molt agraït.

A partir d’ara nedaràs en categoria màster. Quins reptes et marques?
Em proposo els reptes de cada temporada: intentar entrenar cada dia amb sacrifici per tal de poder mantenir les marques any rere any, a més a més d’estar al podi estatal i de tenir bones sensacions a l’aigua. A part d’això, treballaré perquè els nostres màsters creixin, vull seguir potenciant aquesta categoria.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li