El MIC de l’Alt Empordà

0
1261

El prestigiós torneig passarà per Figueres, Sant Pere, Llançà, Bàscara, Empuriabrava, Vilamalla i l’Escala


El torneig de futbol base Mediterranean International Cup (MIC) arriba enguany a la divuitena edició, una majoria d’edat que se celebrarà de valent a l’Alt Empordà, comarca que accentuarà notòriament la seva presència a l’esdeveniment.

El focus d’atenció principal se l’emportarà Figueres, que per primera vegada esdevindrà seu de la inauguració amb un Estadi de Vilatenim que ja espera l’ambient de les grans ocasions. «Figueres és una ciutat especial per mi per la relació que tinc amb en Pere Gratacós i l’Arseni Comas, sempre m’he sentit molt arrelat a la ciutat i a aquesta terra», va explicar Juanjo Rovira, director del MIC, durant la presentació duta a terme dijous a la seu del Col·legi d’Arquitectes de Figueres.

Més enllà de la capital alt-empordanesa, que també acollirà algunes finals de les categories cadet i infantil, la presència comarcal al torneig es completarà amb altres camps repartits pel territori: des de l’Estadi Albert Gurt, que com Vilatenim s’adequarà per acollir l’esdeveniment amb les millors garanties, fins als camps de municipis com Sant Pere Pescador, Llançà, Bàscara, Empuriabrava, Vilamalla o l’Escala –que repetirà com a seu–, mentre que Roses no serà seu esportiva però sí un dels punts neuràlgics dels allotjaments. «Teníem un deute amb aquesta part de la província de Girona; d’anar estirant el MIC cap al nord fins a arribar a la Jonquera. Estem sorpresos i satisfets, però també estem carregats de responsabilitat», va dir Rovira en al·lusió a la participació creixent del torneig: dels 28 equips que va albergar la primera edició del MIC a les comarques gironines l’any 2002 s’han passat als 372 conjunts d’enguany, una xifra rècord que encara es pot ampliar tenint en compte que les inscripcions no estan tancades. «Com diem cada any, esperem fer el millor MIC de la història», va remarcar el CEO del torneig.

Bona part d’aquest creixement, que representarà més de 6.000 participants d’una quarantena de països d’arreu del món, es deu a dos factors: un, «que les coses s’han fet bé», tal com va resumir Rovira, i l’altre a la incorporació de tres noves categories: infantil i cadet de primer any i aleví-infantil femení.

ESTENDRE LA MARCA. La projecció del MIC és meteòrica i prova d’això és que des de l’organització estan valorant les opcions d’estendre la marca a potències mundials com els Estats Units o la Xina. No obstant això, si aquest salt algun dia es produeix la província, i segurament la comarca alt-empordanesa, no han de patir: «El MIC autèntic sempre serà el de Girona, no hi ha cap lloc on podríem estar millor que aquí», diu Juanjo.

 

El Vilatenim de les grans ocasions

El dia 28 de març l’Estadi Municipal de Vilatenim tornarà a viure una jornada de gran ambient amb la inauguració del MIC, un acte que més enllà del vessant esportiu arribarà acompanyat d’altres activitats. Tant és així que des de l’organització també s’ha volgut apostar per la cultura local i, per això, l’acte de presentació comptarà amb la participació d’entitats com la Colla Gegantera de Figueres, la Tramuntakada o l’Escola de Dansa figuerenca Dance Me.


«Volem convertir el MIC en una festa cívica i no només esportiva, volem que sigui un esdeveniment molt participatiu», va dir el regidor d’Esports de Figueres, Jordi Masquef, durant la presentació de dijous. «Des de l’Ajuntament hem anat treballant els últims anys per millorar les activitats esportives de la ciutat i poder acollir el MIC és la cirereta», va afegir.

D’altra banda, l’alcaldessa, Marta Felip, va dir que la celebració del MIC a Figueres és «una fita molt important pel seu govern, ja que situa la ciutat i l’Empordà al mapa». Felip també va destacar l’impacte econòmic del torneig, i va admetre que espera que les famílies dels jugadors visitin i comprin a Figueres aprofitant la seva estada».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li