El meus compromisos com a nou alcalde

0
731

Ser alcalde de la teva ciutat és, probablement, el millor que li pot passar a algú que se l’estima. Per tant, des de dimecres assumeixo el càrrec amb molta il·lusió. Els qui em coneixen saben que m’agraden els reptes –i aquest, sens dubte, n’és un d’extraordinari– i que m’entusiasma el servei públic.

Ara mateix, tenim un conjunt d’accions de govern per culminar el mandat dels darrers quatre anys, que ha comandat eficaçment, tot i les enormes dificultats sorgides, la fins fa pocs dies alcaldessa de la ciutat, Marta Felip. Amb ella he pogut col·laborar en aquesta tasca tan apassionant de servir a la ciutat de Figueres. Però de la mateixa manera que no renuncio a la seva herència, perquè me’n sento un lleial partícip, tampoc renuncio a aplicar canvis en les formes i en les polítiques.

Escric això perquè, si realment volem ser honestos amb la ciutadania, crec que cap dels 21 regidors que configurem el Ple de l’Ajuntament de Figueres podem estar del tot satisfets de com ha anat aquest mandat. No és moment de retrets, però no ens podem espolsar responsabilitats, ni des del govern ni tampoc des de l’oposició. Les circumstàncies polítiques han estat d’una extrema dificultat i massa sovint aquest govern, s’ha sentit sol, massa sol. A ningú no se li escapa que amb cinc regidors de 21 és molt difícil fer les coses. I ho dic amb tota l’autocrítica del món.

La ciutadania ens exigeix, amb tota la raó, que li posem les coses fàcils i no difícils. Avui tenim una nova oportunitat d’intentar-ho. Aquest és el meu compromís. Si el meu objectiu és que a Figueres s’hi visqui bé i la gent s’hi guanyi la vida, la realitat, malauradament com passa a moltes altres ciutats catalanes, és que tenim uns índexs de pobresa i desigualtat social dels quals no podem estar precisament orgullosos. Ens hem de conjurar totes les administracions per millorar les condicions de vida d’aquestes veïnes i veïns. Estem convençuts que la millor forma d’acabar amb la pobresa és a través de la generació d’activitat econòmica i en aquesta línia hem de continuar treballant i centrar-hi tots els esforços.

Els altres compromisos que he agafat a l’inici del meu període com a alcalde de Figueres fins a les properes eleccions municipals són la lluita indiscriminada contra l’incivisme i la inseguretat, un altre problema ciutadà; consensuar estratègies amb l’objectiu de potenciar el comerç i el sector de serveis; resoldre immediatament els problemes més urgents de mobilitat i desenvolupats alguns projectes ja encarrilats com la nova concessió del servei de neteja i recollida d’escombraries, la construcció de l’escola Carme Guasch a l’antiga presó i l’obertura de l’espai d’aparcament [vegeu la notícia de la pàgina 8], l’inici de les obres del nou pavelló poliesportiu i la reforma de la casa natal de Dalí, entre molts altres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li