‘El meu gran objectiu és arribar a la Fórmula 1’

0
1327

Si Maverick Viñales ens dona alegries a bord de les dues rodes, el jove figuerenc Guillem Pujeu, de només 16 anys, ho comença a fer al volant d’un F-4. A mitjan agost, l’alt-empordanès va aconseguir una gran sisena posició en la darrera de les tres curses del campionat nord-europeu de F-4 disputada a Moscou, el seu millor resultat. 


 

Com va néixer aquesta passió?
Un dia, amb el meu pare, vam anar al Karting de l’Escala i em va agradar molt, li vaig dir que allò era el que volia fer. Després vam decidir competir professionalment i van arribar els primers podis i les primeres victòries, tot va anar avançant amb molt d’esforç per part de tots. I fins al dia d’avui.

Com ha trancorregut la seva trajectòria al volant?
Les primeres curses varen ser al campionat del Kartodrom de Catalunya, on el primer any vaig obtenir el subcampionat a només un punt del primer. Després vam decidir fer un pas endavant i vam tenir la sort de conèixer Genís Marco, qui ens va donar l’oportunitat de poder formar part de l’equip FA Oficial. Durant el primer any, el 2016, vam aconseguir entrar al top-ten de la classificació general del Campionat d’Espanya i d’Europa de Karting i, paral·lelament, també vaig ser sotscampió de Catalunya de Karting. Després se’ns va obrir la possibilitat de poder córrer la Formula 4 del Campionat Nord Europeu, amb part de Rússia, i el Campionat d’Espanya de Formula 4, sempre seguint amb l’equip FA. Lògicament, ho vam aprofitar.

Què és el que li apassiona més d’aquest esport?
Sempre m’ha agradat la velocitat i l’adrenalina de les curses, un cop ho proves no ho pots deixar. És una sensació molt especial.

Explica que enguany debuta al campionat Nord Europeu de F4. Quins són els seus objectius immediats?
La primera meitat de temporada, en ser el meu primer any de F4, ens ha servit per conèixer el campionat i agafar experiència a l’hora d’entendre la conducció del cotxe o de com tractar els pneumàtics, una de les coses més difícils. Durant la segona meitat de temporada, m’agradaria lluitar pel Campionat d’Espanya de F4.

A on li agradaria arribar, més endavant?
El meu gran objectiu és arribar a la màxima categoria de l’automobilisme, que és la Fórmula 1, però com tothom sap és un repte molt difícil: en primer lloc cal tenir bons resultats, però també és necessari comptar amb bons patrocinadors i ser en el lloc i en el moment adequats per poder-ho aconseguir.

Té algun ídol o referent?
Sí, Fernando Alonso, sense cap dubte.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li