“El mestre convencional es relaxa, s’adapta al sistema educatiu establert i cau en la rutina”

0
490

Fa dos anys que treballen en un projecte educatiu innovador a l’Alt Empordà. Expliqui’ns de què es tracta i de quins mètodes es nodriran.
Aplicarem mètodes de renom com el Kumon, el Waldorf, el Montessori, l’Olivera i el Lego Innovation. Les altres bases seran els idiomes i les noves tecnologies. Sobre el Waldorf, aquest sistema se centra en l’estudi de totes les matèries a la natura. A la nostra escola, els nens estaran plantant un enciam i no plantaran només un enciam. També faran mates, física, química i diferents matèries a l’exterior. El nostre projecte educatiu parteix de què el 30 % de les hores lectives estan preparades per dur-se a terme a fora. Per quan som a l’aula, per exemple, s’aplica el mètode Montessori, és a dir el treball en comú i debat, però tot dirigit. Montessori és molt obert però nosaltres ho dirigim. El profesor és un director que encamina els nens cap a un nou aprenentatge.

Què és el Kumon?
Fins ara s’ha entès que era un mètode matemàtic. Nosaltres el Kumon l’apliquem a totes les àrees. Es tracta de la lògica de l’àrea i això és la lògica de l’aprenentatge.

I el mètode Olivera?
L’està començant a aplicar aquest any una escola de Barcelona. Això és la part de la deducció física, però amb la creatitivat.

Lego Innovation. Això és el Lego que tots coneixem?
Hi ha una part del Lego o el Tente que és la robòtica i una altra part és la Innovation. Aquesta encara no ha arribat al nostre país i nosaltres podem portar-la, tot i que ens costa força. Està demostrat que, al nen, si li dones eines per fer servir les mans, aquestes mans van més de pressa que el cervell i la vista. Cal donar eines per fer servir les mans. Això es pot portar a totes les àrees i està demostrat que en un país nòrdic on fan servir aquest sistema han pujat un 20% el coeficient intel·lectual de tota l’escola. Al nostre centre aplicarem tots aquests mètodes, a més del sistema finlandès. És sabut que l’escola de Finlàndia té el sistema educatiu número 1 al món. A diferència d’aquí, allà el professor és més reconegut que un metge o un advocat. Els mestres són escollits pel director i cada professor té el seu llibret i la seva manera d’aprenentatge.

Les escoles convencionals no tenen bon professorat?
Personal format, al nostre païs, n’hi ha. El problema és que el mestre convencional es relaxa, s’adapta al sistema educatiu i cau en la rutina. Això no permet ni imaginar ni crear un sistema educatiu diferent. A més, les escoles no tenen instal·lacions adaptades per a segons què.
Com tracten el tema de les llengües?
La base són el català, el castellà i l’anglès i com a llengües estrangeres: el xinès i el rus. Tot això des que els nens tenen 3 anys. Totes les assignatures s’imparteixen una hora a la setmana en anglès.

Quant ens costarà matricular un nen a la Nova Escola Privada?
Una mensualitat de 1.100 euros. Aquí hi és tot inclòs: el transport diari, l’esmorzar diari, les hores lectives, el dinar diari, les extraescolars i les sortides. Estem parlant d’un perfil de client que vol una paga mensual concreta i no que li vagin sortint coses. En el cas del transport, nosaltres comprem autocars per a ús exclusiu de l’escola i això ja ho utilitzem per anar a tornejos, audicions, representancions de teatre. Els nens no han de sortir per anar a la piscina, perquè ja la tenim. No cal anar a veure animals o anar a una hípica perquè també en tenim. Sí que ens caldra sortir per anar a museus i a esdeveniments culturals i per això comptarem amb flota de vehicles.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li