El mercat de la roba torna al passeig Nou i l’Ajuntament aprofita per reorganitzar-lo

0
791

Amb el control de llicències, s’han trobat expedients oberts des del 2007 d’infraccions de parades no controlades


Catorze mesos després del seu polèmic trasllat al recinte firal, el mercat de la roba de Figueres va tornar finalment dijous al seu tradicional emplaçament del passeig Nou. Des de l’Ajuntament argumenten que el canvi d’ubicació ha estat possible gràcies a l’aixecament de les mesures de seguretat sanitària que fins ara afectaven els mercats municipals, ja que al passeig Nou «no era possible» aplicar el perimetratge de la zona imposat pel Pla territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT). Però amb la relaxació dels protocols anti-covid, totes les parades s’han pogut reubicar al seu lloc corresponent.

El consistori figuerenc ha aprofitat els nous canvis per controlar les llicències de les parades i fer un seguiment de les possibles infraccions que s’estiguessin cometent. A més, també s’ha fet una reordenació de les parades seguint la seva llicència per un ús correcte de l’espai. «Hem trobat expedients oberts des del 2007 d’infraccions de parades no controlades i llicències en espera que no havien rebut resposta, tot això ho hem posat en ordre», explica la regidora de Comerç i Mercats, Ester Marcos.

Per la seva banda, l’alcaldessa, Agnès Lladó, destaca que «durant aquests mesos l’Ajuntament ha habilitat un autobús que ha suposat un cost de 26.040 euros, del qual n’han fet ús una mitjana de 420 passatgers cada dia de mercat». I el mateix Ajuntament assegura, a través d’un comunicat, que «el retorn al passeig Nou serà una oportunitat per recuperar i potenciar sinergies amb la ciutat i tot l’àmbit comercial i d’hostaleria».

Recordem que quan es va aixecar el confinament més estricte, el juny del 2020, el mercat de la roba es va instal·lar per primer cop al recinte firal. A principis de juliol (2020), va tornar al passeig Nou. Però a finals d’aquell mes l’empitjorament de la situació sanitària va obligar a anul·lar-lo durant unes setmanes i, quan es va reprendre, a l’agost, es va tornar a instal·lar al recinte firal. D’aleshores ençà no s’havia mogut d’allà, fet que al llarg d’aquest 2021 havia provocat diverses queixes dels marxants, que fins i tot van organitzar mobilitzacions per denunciar que s’estaven «arruïnant».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li