El mercat de Figueres podrà tornar a la plaça del Gra abans de Setmana Santa

0
473

Catorze mesos després de l’inici de les obres, l’Ajuntament de Figueres té previst inaugurar la nova imatge de la plaça del Gra cap al 10 d’abril, just abans de Setmana Santa. Així ho va avançar la setmana passada l’alcaldessa, Marta Felip, durant una visita que va fer als treballs, que es van adjudicar per 280.000 euros i ja han enfilat la recta final. Segons Felip, només “queda l’obra més vistosa, la de més volum, però la que es fa més fàcilment, que és la col·locació de les teules”.
Amb l’obertura del nou espai, els marxants del mercat podran tornar al seu emplaçament original després de més d’un any de trasbals (de fet, Felip apunta que “apreta el retorn pel fet que arriba el bon temps i ells volen tornar”). I a la nova plaça hi trobaran serveis que abans no tenien, el més destacat dels quals és l’electricitat. Tal com explica el gerent d’Urbanisme de l’Ajuntament, Xavier Ludevid, s’han posat fileres d’endolls a dues columnes que donaran servei a tot el mercat. El que de moment no es farà, però, és la reurbanització de la plaça, que s’executarà en un altre projecte que es deixa per més endavant.

SEMICONSERVADA. Tal com ja havia avançat HORA NOVA, la filosofia del projecte passava per intentar restaurar la imatge original de la coberta. En aquest sentit, Ludevid explica que només s’han substituït el 20% dels taulons de fusta que es veuen des de dins; és a dir, que n’han conservat el 80%, que és més del que esperaven.
El que no s’ha pogut conservar tant com s’havia previst són les bases de les columnes que subjecten la coberta (unes columnes que, com les originals, es pintaran de color verd). El projecte havia pressupostat restaurar-les totes, però els serveis tècnics es pensaven que en podrien aprofitar almenys la meitat. Però Ludevid lamenta que “la realitat ens ha portat a la pitjor de les situacions, i les hem hagut de retaurar totes”. Totes, menys una, la de l’extrem nord-est, que estava en prou bon estat. La resta les han sanejat, hi ha tallat les cantonades de la platina original, hi han posat una funda d’obra i s’han massissat amb formigó per augmentar-ne la resistència.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li