El Mediterrani és el protagonista en la 2a edició de la Vila del Llibre de l’Escala

0
1415

Després de l’èxit de la primera edició s’ha presentat la nova programació, que inclou més de 60 activitats


«La Vila del Llibre de l’Escala ha canviat el paradigma. La temporada editorial no comença per Sant Jordi, sinó ara.» Així de clar es mostrava el director de la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya, Enric Bono, en la presentació celebrada tot justa fa una setmana a l’Ajuntament de l’Escala. Aquesta nova programació està formada per més de 60 activitats per a tots els públics, que es portaran a terme a la platja de les Barques entre el divendres 28 de febrer i el diumenge 1 de març.

L’eix central entorn del qual girarà l’edició d’enguany és el mar Mediterrani. Un escenari històric d’intercanvi de coneixement i interacció entre cultures. L’acte inaugural serà el divendres dia 28 a les 19 h amb una conversa amb l’autora Marta Pessarrodona, guanyadora del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

LITERATURA A PEU DE CARRER. A la ruta clàssica de Víctor Català, s’hi ha d’afegir també la proposta de ruta Josep Pla, que ens parla de l’escriptor després de la Guerra Civil; i també la ruta La Dolça Caterina, que reviu, físicament, les escenes de la novel·la per on passen i que es podrà fer amb la seva autora, Montse Castaño. També proposen literatura a peu de carrer des d’Edicions Tremendes, amb l’espectacle d’improvisació «Poesia viva als aparadors», que tindrà lloc durant tot el dissabte davant diversos aparadors del nucli antic de l’Escala.

EL MERCAT. Un dels punts més importants són les botigues de les editorials independents, situades en el punt neuràlgic de la vila i al voltant del qual s’organitzaran tots els actes del cap de setmana. Ubicat davant la platja de les Barques, amb un aspecte renovat, comptarà aquest any amb la presència de més de 30 editors, preparats per presentar les seves novetats i recomanar els seus clàssics al públic assistent. Així mateix, els Encants del Llibre, la llibreria de vell del festival, un projecte sociocultural que impulsa la Vila del Llibre, es tornarà a instal·lar durant el cap de setmana a la primera planta del Gavià.

ACTIVITATS INFANTILS. La programació de la segona edició de la Vila del llibre de l’Escala està plena d’espais per a contacontes, tallers i jocs. Per exemple, el dissabte a les 11 del matí Gra de Sorra ha preparat per als nens un recull de llegendes i històries d’arreu sobre la manera com expliquen el món i la Terra en altres racons del món. El mateix dia al migdia, començarà una classe d’enquadernació com les que reben al Centre Penitenciari Mas d’Enric de mans del mestre Carles Clanxet, que ensenyarà diferents formes i materials que es poden fer servir per enquadernar llibres.

L’ÈXIT A L’ESCALA. Enric Bono qualifica la Vila del Llibre de l’Escala com un dels «esdeveniments excepcionals» en l’elevat nombre de visitants: «10.000 persones ens varen visitar en la primera edició, i d’aquestes, unes 3.000 persones varen participar activament». Les editorials també són conscients de la bona acollida que hi ha al municipi: «Tenim la participació plena amb 35 editorials, em hagut de dir prou a les sol·licituds que rebíem per venir».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li