El mE exporta la mostra ‘El museu com a pretext’ arreu de Catalunya

0
1187

Dimecres al migdia es va presentar a la seu del MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona) la itinerància que viurà l’exposició El museu com a pretext per sis importants museus de Catalunya. Un dia després, ahir dijous, començava el periple d’aquesta iniciativa altempordanesa amb la inauguració de la mostra al Museu d’Art de Sabadell.
El museu com a pretext havia estat produïda pel Museu de l’Empordà i va debutar a les parets de l’entitat figuerenca el passat mes de maig (del 22/05 al 12/10) amb una bona acollida per part de públic i crítica. Ara, ha rebut el reconeixement per part del Departament de Cultura de la Generalitat en haver estat escollida pel programa Cultura en Gira, la finalitat del qual és fer visible a tot el país les propostes d’àmbit local allunyades de l’epicentre barceloní més destacades de l’any.
Traduït en fets, això vol dir que la mostra del Museu de l’Empordà estarà exposada durant els propers quinze mesos a les principals sales del país.

valoració. Tal com explica Anna Capella, una de les comissàries de l’exposició i directora del mE, “tenim una gran satisfacció. És una gran cosa que la Generalitat esculli una iniciativa nostra. Significa una manera de validar la feina feta i de reconèixer la nostra trajectòria. També significa un reconeixement al suport rebut per l’Ajuntament de la ciutat que va saber apostar per un producte com el nostre”.
“El museu com a pretext barreja art i tradició, creadors internacionals amb creadors catalans; en definitiva, fa proselitisme d’una pluralitat que penso que ha estat un dels punt forts alhora de seleccionar-nos”, explicava Capella dijous mentre supervisava la instal·lació de la primera de les itineràncies. A Cultura en Gira es van presentar quatre propostes més a concurs, però la iniciativa figuerenca va ser la més votada per la comissió d’arts visuals.
La itinerància suposarà, però, un plus de feina per a les comissàries figuerenques. “Caldrà supervisar tots els muntatges, i no només en la part d’instal·lació, sinó que s’apliquin tots els recursos educatius (les conegudes visites guiades que es fan al mE per a mainada) per assegurar-nos que tot sigui com toca”, explica Capella, cosa que de retruc permetrà reformular la mostra per adaptar-la a cada espai. “Aquí a Sabadell, per exemple, no podrem utilitzar les vitrines per als monitors, però en canvi, juguem amb una sèrie de columnes per aconseguir un efecte similar, cosa que per a nosaltres afegeix una motivació de creativitat”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li