El manteniment de parcs i jardins i 600.000 € de factures per pagar marquen l’últim ple

0
1500

La sessió resol l’adjudicació del nou contracte d’escombraries, que estava encallat per una impugnació


 

Darrera imatge del ple de Figueres corresponent al mandat 2015-2019. La sessió va tenir lloc dijous passat en un ambient plenament electoral, ja que s’estava a poques hores de l’inici oficial de la campanya per als comicis municipals. La instantània que quedarà de record de l’últim ple és molt diferent del primer. D’entrada, hi ha hagut canvi d’alcalde del PDeCAT. Jordi Masquef ha pres el relleu a Marta Felip. Qui va ser cap de llista d’ERC, Albert Testart, va deixar de ser portaveu i és Agnès Lladó l’alcaldable i fins ara portaveu. Natàlia Sánchez, dels cupaires, també va deixar de ser portaveu. D’altra banda, durant aquest mandat, el PSC va governar amb el PDeCAT un any i mig fins al trencament del pacte. Pel que fa als dos regidors de l’antiga Unió Democràtica, aquests també van abandonar el govern un temps però en els darrers mesos van tornar-hi.

Les diferents situacions als grups municipals han provocat canvis d’ubicació dels regidors molt sovint. Podria ser una mostra de la complexitat d’aquest mandat, qualificat sovint de convuls.

TEMES RESOLTS. El ple de Figueres de dijous va aprovar l’adjudicació del nou contracte d’escombraries a l’empresa que va guanyar el concurs, la UTE Romero Polo-Valoriza. La decisió va arribar després que a finals de març el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic desestimés els recursos d’impugnació del concurs presentats per les dues empreses finalistes. L’acord està valorat en 5,9 milions d’euros, tot i que el valor estimat del contracte és de 23,6 milions d’euros en quatre anys.

El consistori també va acordar engegar els tràmits necessaris per a un «possible expedient de municipalització» del manteniment d’espais verds, tot i que paral·lelament es va aprovar l’expedient per posar a licitació el servei durant dos anys. L’equip de govern ja va pressupostar als comptes per aquest any dues partides de 330.000 i 660.000 euros per assumir la gestió pública de l’enllumenat i dels parcs i jardins, però es va argumentar també que la mesura s’hauria de fer de manera progressiva. La proposta preveu un pressupost de licitació de 5,5 milions d’euros durant dos anys, prorrogable dos més.

El govern municipal va comptar amb el suport del PP i de Ciutadans en aquest punt però la resta de formacions hi van votar en contra. Aquests partits (juntament amb els dos regidors no adscrits que ara estan a l’equip de govern) van tombar el mes d’agost de l’any passat el plec de condicions per treure a concurs el nou contracte per a aquests serveis perquè apostaven per la seva municipalització a través de Fisersa.

Un altre dels punts polèmics del ple va ser l’aprovació d’una modificació de crèdit per fer front a 598.697,48 euros d’una vuitantena de factures al calaix, principalment de l’any passat i anteriors. Entre aquestes, hi ha 89.000 euros de l’àrea de comunicació.

L’oposició va criticar la gestió municipal però el regidor d’Hisenda, Manuel Toro, i l’alcalde, Jordi Masquef, van admetre que les coses no s’havien fet bé i van atribuir les responsabilitats a personal de l’administració per la tramitació de les factures. Les formacions també van criticar que se’ls posés en una situació compromesa perquè les coses no s’havien fet bé i haver de donar suport a la modificació perquè els proveïdors puguin cobrar. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li