El llagut català amarra a l’Escala

0
1056

El llagut català arribarà a l’Escala aquest estiu. Això serà possible gràcies a la iniciativa dels remers escalencs Isaac Royo i Robert Stoelzaed, esportistes del Xon’s Rem Empuriabrava, que a finals de 2015 van presentar un projecte a l’Ajuntament del seu municipi que perseguia una fita molt concisa: crear un club de rem focalitzat en la formació, en la base. “Pensem en un club basat més en la línia d’escola més que no pas en la de competició, creiem que aquest és el pilar bàsic de qualsevol esport”, explica Royo.
El nou club compta amb la col·laboració del consistori costaner, de Ports de la Generalitat i CER l’Escala, entitat en la qual s’aixoplugarà en una secció de rem constituïda per a l’ocasió. “El CER ens ha donat suport tant des d’un punt de vista econòmic com també a nivell d’infraestructura, una gran part d’aquest èxit d’haver-ho arrencat és que portem com a padrí el CER”, assenyala Royo.
La barca del nou club saltarà per primer cop a l’aigua a finals d’abril, quan tindrà lloc una activitat puntual durant el cap de setmana dirigida als interessants que vulguin provar aquest esport. “Ens ha trucat molta gent amb ganes de provar-ho, la demanda ha estat alta i hem cregut convenient iniciar el camí amb una activitat per als grans”, apunta Royo, que no obstant això remarca que el gruix de l’activitat del club s’iniciarà aquest estiu amb uns casals coorganitzats amb una empresa de l’Escala destinada al lleure, que han de servir de trampolí per consolidar la futura escola de rem. “Esperem que d’aquesta activitat en puguin sortir joves interessats en continuar durant l’any. El que volem és donar a conèixer el rem d’una forma divertida i lúdica, que els joves comencin a conèixer la tècnica i, si més endavant es pot crear un equip per competir a la lliga, perfecte”, afegeix el remer, que es marca com objectiu formar almenys un grup de vuit joves més un timoner.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li