El jurat popular declara culpable l’acusat de matar el seu sograstre a Figueres

0
614

El jurat popular ha declarat per unanimitat culpable d’homicidi Juan Ricardo Hidalgo López, que va matar a ganivetades el padrastre de la seva parella a Figueres el juliol del 2006. Els nou membres del jurat consideren provat que el processat i la víctima es van començar a barallar arran d’uns discussió. Llavors, Hidalgo va anar a buscar un ganivet i li va clavar fins a 36 vegades. Li va seccionar la jugular i l’artèria pulmonar causant-li la mort. El jurat també ha estat d’acord per unanimitat amb que, en el moment dels fets, l’acusat es trobava sota els efectes de l’alcohol, que li disminuïa les capacitats d’autocontrol.

Durant el judici, Juan Ricardo Hidalgo López ja va reconèixer els fets dels quals l’acusava el ministeri fiscal i va afirmar que se’n penedia i que sentia haver-lo matat. També va dir que es conformaria amb complir deu anys de presó. Una pena que la fiscalia va veure amb bons ulls.

El jurat popular considera provat que Hidalgo és l’autor d’un homicidi però li aplica un atenuant per embriaguesa. El jurat, però, s’ha oposat a l’indult o a la suspensió de la condemna argumentant que el processat ha de complir amb les exigències de la llei i, alhora, com a consideració cap a la família de la víctima.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li