El jurat elegeix els finalistes dels Premis de Comunicació Local Carles Rahola

0
821

(ACN).- El jurat del Premis de Comunicació Local Carles Rahola ja ha escollit els finalistes dels guardons d’entre els 93 treballs presentats en la tercera edició. Els guanyadors d’aquests premis, instituïts per la Diputació de Girona i el Col·legi de Periodistes de Catalunya a Girona, no es coneixeran fins al moment del lliurament, el dia 3 febrer. En total hi ha set categories, de les quals dues quedaran desertes. La categoria que ha registrat més participació és la dedicada al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita o en línia, per al qual s’han presentat 21 autors (un 38,8% del total) amb 43 treballs, seguida del premi de fotoperiodisme, amb 9 participants i 25 treballs.

Després de posar en comú els diferents punts de vista i de les oportunes deliberacions, els set integrants del jurat han triat com a finalistes en la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita o premsa en línia el reportatge publicat a la ‘Revista de Girona’ titulat Un empordanès a la cort de Hassan II, de Jordi Carreras; la sèrie ‘Gironins al món’, d’Alfons Petit, publicada al Dominical del Diari de Girona; i l’article ‘Esclaves de la llibertat, de Tura Soler, publicat també a ‘Revista de Girona’.

Els programes Camí gironí de Sant Jaume, de Francesc Ahumada i Jordi Carrera, emès a Televisió de Girona; Somnis atrapats, de Marc Faro i Anna Teixidor, que es va poder veure al 33, i Pensió completa. Reconstruint el turisme en clau femenina, dirigit per Amaranta Gibert i emès a Canal Català,són els tres finalistes del premi al millor treball informatiu o divulgatiu en televisió o televisió en línia.

En la categoria de fotografia, el jurat ha escollit com a finalistes les fotos Els joves de l’encenedor, de Pere Duran; Ryanair es difumina, de Joan Castro, i la sèrie ‘L’esprint final de Mas’, d’Eddy Kelele.

Pel que fa al premi a la millor informació digital, els finalistes elegits pel jurat són la televisió per Internet Sies.tv, el diari digital AraGirona.cat, i el periòdic digital de Santa Eugènia de Ter Eldimoni.com. Per altra banda, com que al premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio només es van presentar tres treballs, el guanyador es proclamarà el mateix dia de la cerimònia.

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li