El jurat declara culpable d’assassinat la dona que va degollar el xicot a Roses

0
705

El jurat popular ha declarat culpable d’assassinat la dona que va degollar el xicot a Roses el Cap d’Any del 2006. Tots els membres del jurat, per unanimitat, consideren provat que Maria Adiela Romero va subministrar a la seva parella medicaments sedants, tranquil·litzants i analgèsics per deixar-lo fora de joc i convertir en ‘inviable tota possibilitat de defensa a l’atac mortal’. Un cop el va haver drogat, el va degollar amb un bisturí amb un ‘tall precís’ a la jugular. Així, el jurat popular creu que va aprofitar al seu favor l’estat de ‘son i sopor’ que li havia provocat amb les drogues. En canvi, no creuen que la dona pateixi cap tipus de trastorn mental.

Després de la lectura del veredicte del jurat, els advocats i la fiscalia han modificat les seves peticions de condemna. Disset anys i cinc mesos de presó és la pena que demana el fiscal. La mateixa que sol·licita la defensa que, a més, demana que li prohibeixin acostar-se durant deu anys a la família de la víctima. Per la seva part, la petició de la defensa és de 15 anys, la pena mínima que inclou la llei.

A l’hora de fer les peticions de presó, els lletrats han aplicat com a agreujant la agreujant la relació de parentesc que unia la processada i la víctima i que el jurat ha considerat provada per set vots a dos. Ambdós mantenien, des de feia 5 anys, una relació sentimental tot i que no estaven casats. Com a atenuant, el jurat ha considerat que Maria Adiela Romero va confessar el crim als Mossos d’Esquadra de forma espontània abans que es conegués el cas.

Fiscalia, acusació particular i defensa també li han aplicat un atenuant de reparació del dany perquè la processada ha pagat diners com a indemnització a la família de la víctima. El judici ha quedat vist per sentència.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li