El jaciment d’Empúries reobre les portes 85 dies després d’haver tancat

0
1182

El Museu d’Arqueologia de Catalunya obrirà exclusivament per a visites individuals o de grups de convivència


 

El Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) ha anunciat la reobertura dels jaciments d’Empúries, Ullastret i Olèrdola i la seva seu a Girona, situada al monestir de Sant Pere de Galligants. A partir d’avui dimarts, el MAC-Empúries obre de nou les portes. Els visitants podran resseguir de nou els espais arqueològics de la ciutat grega i romana, i alhora contemplar el mar i de la badia de Roses. El conjunt de mosaics del jaciment, especialment important per la seva diversitat tipològica i decorativa, també es podrà gaudir durant tota la temporada d’estiu.

Una excel·lent notícia, a la qual s’hi ha de sumar la gratuïtat de l’entrada fins al 28 de juny, fruit de la campanya promocional de reobertura. «Així, les diverses seus del MAC tornaran a posar a l’abast de tothom que ho desitgi alguns dels jaciments i col·leccions arqueològiques més importants del país», destaca el Departament de Cultura.

ESPAI PREPARAT. Per tal d’oferir una vista amb garanties, els serveis i les instal·lacions del museu s’han adaptat a les directrius i les recomanacions establertes per les autoritats sanitàries i culturals del país. Per aquesta raó, s’han instal·lat diversos elements de protecció, informació i senyalització a diferents punts del recorregut. S’ha incidit especialment a condicionar els diferents espais per garantir el manteniment de la distància interpersonal.

LIMITACIONS. Tot i la reobertura del jaciment, hi ha algunes zones que encara romandran tancades al públic. Es tracta de les zones de l’entrada on hi ha situats els audiovisuals així com el criptopòrtic de la domus dels mosaics. També quedaran tancats als visitants les zones de consigna i vending.

MÉS TEMPS. A més a més, des de l’organització del MAC-Empúries avisen de la possibilitat que s’incrementin notablement els temps d’espera per poder accedir a certs espais. Aquesta previsió d’augment dels temps d’espera és a causa de la limitació de l’aforament, ja la seva capacitat màxima queda reduïda a només un terç del que és habitual. Aquesta incidència es veurà accentuada especialment en els espais que no estiguin situats a l’aire lliure, com per exemple tota la zona de recepció, el museu o els lavabos. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li