El gran deure pendent, la seguretat

0
2032

En pocs dies de diferència, ens arriben notícies que criden molt l’atenció, un seguit d’informacions que haurien de preocupar tant els figuerencs com la resta de catalans. D’una banda, el 24 de setembre, aquest mateix setmanari ens brindava un article sobre la situació actual de la seguretat i un seguit de dades consultades per ABS que servien per analitzar la situació actual. El titular: «L’Alt Empordà és la comarca on es comenten més delictes contra la seguretat col·lectiva».

Figuerencs i forasters ho vivim dia a dia: baralles entre presumptes traficants, tirotejos, apunyalaments, cultius de marihuana, robatoris, talls de llum a diferents zones de la ciutat (especialment a la zona oest), etc. La preocupació és màxima.

A mitjans de setembre, l’Ajuntament va convocar la Junta de Seguretat derivada del tiroteig de l’avinguda Vilallonga. D’altra banda, el consell d’alcaldes de l’Alt Empordà va acordar la creació d’un grup de treball comarcal per lluitar i trobar solucions als problemes de seguretat que tant estan perjudicant la comarca.

El que sobta, i molt, és que mentre la junta de seguretat de Figueres acordava incrementar els operatius de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional i l’alcaldessa Agnès Lladó demanava el compromís i la col·laboració de tots els cossos policials, contràriament a la seva demanda, el Parlament de Catalunya exigia, pocs dies després, la retirada dels efectius de la Guàrdia Civil a Catalunya i la dimissió de la delegada del govern del PSC. Aquesta proposta de resolució es va presentar amb els grups de JxCat, ERC i el suport de la CUP. Una gran contradicció, tenint en compte que l’alcaldessa de Figueres pertany a ERC, i la delegada del govern és del mateix partit que el vicealcalde, el Sr. Pere Casellas.

Cal recordar a tots plegats que vetllant sempre per la seguretat ciutadana de manera exemplar, oferint un gran servei permanent a la comunitat, conforme a les lleis i en defensa de la democràcia i llibertat, les forces i els cossos de seguretat de l’Estat fan molta falta a la comarca de l’Alt Empordà i a Catalunya en general. És imprescindible garantir la seguretat ciutadana.

En definitiva, el que cal són polítics que treballin de veritat per Figueres, que facin possible una ciutat segura, neta, ordenada i que aconsegueixin que el municipi sigui l’exemple a seguir de la comarca. Això no és possible si no es treballa de valent. També cal que els diputats del Parlament i el Congrés promoguin propostes per modificar les lleis de seguretat. Hi ha molta feina per davant. La sensació actual és que sembla que tinguin més drets els delinqüents que les mateixes víctimes, i això requereix un canvi legislatiu urgentíssim.

En definitiva, cal tenir governs forts que treballin pels problemes reals dels ciutadans. Confio que el Partit Popular ho pugui fer a partir del 10 de novembre. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li