El Govern rectifica en la polèmica pels fons de cooperació corresponents al 2013

0
1009

Va ser per sorpresa i va caure com una gerra d’aigua freda. El passat 27 de desembre del 2013 el Diari Oficial de la Generalitat anunciava que 107 municipis, els més poblats, quedaven exclosos de la llista de beneficiats pels 37,5 milions d’euros del fons de cooperació local. A la comarca, Figueres deixava d’ingressar 400.000 euros amb els quals comptava.
Les denúncies es van canalitzar a travésde la Federació de Municipis de Catalunya i de l’Associació Catalana de Municipis. D’altra banda, de manera unilateral els municipis han anat presentant recursos com és el cas de Figueres, governat per CiU, el mateix color polític que el Govern de la Generalitat.

el gir de governació. En resposta a una pregunta parlamentària, la vicepresidenta, Joana Ortega, va anunciar la setmana passada que el Govern compensarà la disminunció del Fons de Cooperació Local del 2013. Aquesta compensació es portarà a terme en el termini màxim de tres anualitats fins arribar a la xifra pressupostada el 2012. Fins i tot, Governació apunta que els terminis per pagar les quantitats pendents es podrien escurçar en funció de “la disponibilitat pressupostària”. D’altra banda, la Generalitat es defensa dient que cap Ajuntament ha ingressat menys que l’any 2012, si es tenen en compte els increments en la participació en els ingressos de l’Estat. Al marge de tot això, el Govern es compromet a recuperar la normalitat dels Fons de Cooperació Local el 2014. Sobre els motius de la retallada, la Direcció General d’Administració Local del Departament de Governació informa que el fons de cooperació estava dotat amb 120 milions d’euros el 2012 i s’ha passat als 67 milions per al 2013, una reducció del 60%.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li