El govern perd la votaciĂł que declara Figueres ciutat de circs sense animals

0
1297

El text de CExF va rebre el suport de la CUP, ERC, PSC i dels dos regidors no adscrits d’Unió. PDeCAT i PP van votar-hi en contra


El nou mapa de seients al ple de Figueres de dijous passat evidenciava altre cop la posició de minoria del govern del PDeCAT, però un factor que ho va accentuar encara més va ser la pèrdua d’una votació. L’alcaldessa i els seus regidors no van donar suport a la moció de CExF i la CUP per declarar Figueres, ciutat amiga dels circs sense animals. Tot i això, la proposta va tirar endavant amb els vots de l’impulsor de la moció, Òscar Vergés, CUP (3), ERC (3), PSC (3) i dels dos regidors d’Unió no adscrits. En total, 12 vots a favor, 7 en contra (PDeCAT i PP) i dues abstencions (C’S).

Quan encara no havia acabat la sisena edició del Festival Internacional del Circ, CExF ja va anunciar que presentaria una moció en contra dels espectacles amb animals al circ. Tot va ser arran del polèmic espectacle del circ amb gats i també el caní. El portaveu del PDeCAT Jordi Masquef va recordar que l’Ajuntament havia obert un expedient informatiu sobre aquest tema i va dir que “hauria estat bo que haguéssim esperat que es resolgués”. Prèviament va expressar que aquest tema “hauria d’haver estat objecte d’un debat més tranquil”. També en contra de la moció, la portaveu del PP, M. Àngels Olmedo, va qualificar la proposta “d’oportunista i incoherent” per l’esdeveniment massa recent i es va mostrar disposada a votar-hi a favor si es revisen altres esdeveniments amb animals com “els espectacles de les Justes, la Fira Adoptàlia i la cavalcada dels Reis”. A això, el regidor cupaire Toni Garcia, va adreçar-se a Olmedo dient-li que la moció “no és oportunista sinó oportuna”. Alfons Martínez del PSC va defensar el vot a favor de la moció tot dient que el circ “ja s’ha anat adaptant als espectacles sense animals”. La portaveu d’ERC, Agnès Lladó, va defensar la moció tot i que també era partidària d’esperar que es resolgués l’expedient informatiu. Lladó va afegir també que volia una “ciutat amiga amb els animals no només al circ sinó a tots els espectacles”. Des d’Unió, Núria Galimany va justificar el suport dient que “els animals han de fer funcions que els són pròpies. Finalment, el portaveu de C’s Héctor Amelló va qualificar la moció de “parcial”. Amelló creu que s’hi haurien d’incloure, per exemple les Justes i va dir que “hauríem volgut una moció més àmplia”.

ZONA OEST. Un altra moció aprovada va ser la de la Coordinadora d’Associacions de Veïns Josep Casero. Volen mesures per garantir la seguretat, el civisme i la neteja als barris de l’entorn del de Sant Joan. La Coordinadora aplega les associacions del Turó Baix-Nova Estació, Culubret, Juncaria Parc Bosc i Vivendes del Parc. S’exigeix la posada en funcionament amb màxima urgència de les càmeres de videovigilància i acords entre Mossos i Guàrdia Urbana sobre competències per millorar la seguretat. També reclamen el cobriment de la riera. La moció va rebre el suport de tots els grups menys de la CUP.

UniĂł, no adscrits

Els regidors d’Unió Manel Toro i Núria Galimany han passat a ser regidors “no adscrits”. Ells mateixos ho van anunciar abans del darrer ple en un comunicat en el qual es referien al “Pacte de govern dinamitat” del qual n’havien format part. Els edils d’Unió, que es van presentar a la llista de CiU, han de passar a la categoria de “no adscrits” mentre no es resolgui la dissolució del grup municipal de CiU. Volen evitar així que se’ls neguin drets polítics com el de la paraula en el mateix ple o l’assistència per no voler seure a les cadires de govern. Amb aquesta decisió els demòcratacristians s’asseuen als llocs de l’oposició. Una posició, que ja van estrenar en el darrer ple, els tres regidors socialistes, els exsocis de govern de Marta Felip. La nova situació ha obligat a separar, una mica, els tres regidors d’ERC. Jordi Giró s’ha quedat sol en una taula amb CUP, CExF i Unió. Les seves companyes republicanes Maria Perpinyà i Agnès Lladó s’asseuen a la taula dels cinc regidors del govern. Lladó just al costat del primer tinent d’alcalde i independent, Francesc Cruanyes. Per tant, ERC, almenys físicament, és més prop de Marta Felip.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li