El Govern espanyol decidirà què fa amb l’N-II quan s’acabi la concessió de l’AP-7

0
1409

El Subdelegat Albert Bramon considera que el futur «no ha de ser dues vies paral·leles»


 

El subdelegat del Govern espanyol a la demarcació de Girona, Albert Bramon, ha avisat que amb la finalització de la concessió de l’AP-7 al 2021 caldrà replantejar què passa amb el desdoblament de l’N-II. En una entrevista a l’ACN (Agència Catalana de Notícies), Bramon insisteix que la voluntat del Ministeri de Foment és no renovar el contracte de concessió de l’autopista, de manera que l’Estat n’assumiria la gestió i el manteniment. I afegeix que el futur «no ha de ser dues vies paral·leles». Per tant, diu, la liberalització de la via de peatge «canvia els plans del desdoblament» de la carretera nacional.

En aquest sentit, el subdelegat aposta per repensar què es fa al tram alt-empordanès, on encara no hi ha un projecte aprovat. La seva intenció és arribar a una decisió consensuada amb el conjunt de diputats gironins al Congrés per tal de poder mostrar un projecte d’unitat territorial. Però deixa clar que sí que cal desencallar les variants de Bàscara i de Pont de Molins. De fet, s’ha fixat com a objectiu d’aquest mandat poder resoldre aquestes dues infraestructures. I per aconseguir-ho, diu que caldrà «jugar la carta del 2019» per poder lligar els dos projectes als pressupostos de l’any vinent i així deixar els projectes encarrilats abans que hi torni a haver un canvi de Govern.

Pel que fa a les obres que s’estan executant al tram sud de la comarca, Bramon creu que el desdoblament que arriba fins a Orriols podria estar acabat a la tardor, de manera que a finals d’any ja estaria en funcionament.

Respecte de l’AP-7, el subdelegat aposta per crear un peatge de manteniment perquè «ni les autopistes ni les autovies podran ser sufragades únicament amb fons públics». Però ja avança que el preu seria raonablement més baix que l’actual.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li